Ποιος διοικεί την ΕΕ; Μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις που δεν είναι καν ευρωπαϊκές!

Photo: Public domain
Αν μπορείτε να χωνέψετε τις επιθέσεις στη Μόσχα ή τον πρόσφατο βιντεοσκοπημένο μονόλογο του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών όπου εξηγεί πώς το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις σε ορισμένους Κινέζους αξιωματούχους, σκεφτείτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν κύβο του Ρούμπικ που όλες οι όψεις του είναι βαμμένες με ένα χρώμα, καθώς η πραγματική του ταυτότητα είναι τόσο αδιαφανής.

Martin Jay - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της - ναι, ο πιο αντιδημοκρατικός οργανισμός στον κόσμο διοργανώνει εκλογές ακόμη και για το δικό του ψεύτικο κοινοβούλιο - η ίδια η ΕΕ πρόκειται να επαναπροσδιοριστεί. Ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι ακόμη και οι ηγέτες της ΕΕ έχουν κουραστεί από τις αδυναμίες της και τα απατηλά όνειρα για την ταυτότητά της στο διεθνές κύκλωμα ως γεωπολιτικού διεκδικητή, αλλά οι άνθρωποι, οι ταπεινοί ψηφοφόροι, θα δώσουν σύντομα ένα μήνυμα στις ελίτ που διοικούν την ΕΕ σύντομα: μεταρρυθμίσεις ή καταρρέουν.

Μόλις πρόσφατα, οι σπασίκλες της ΕΕ στις Βρυξέλλες παρατήρησαν πως όταν όλοι οι ηγέτες της ΕΕ κατεβαίνουν στην γκρίζα, καταθλιπτική βελγική πρωτεύουσα - μια πόλη που πολλοί συνδέουν με την παιδεραστία βιομηχανικής κλίμακας, τη δωροδοκία, τη σοκολάτα και έναν κατουρημένο αχινό - δείχνουν σε όποιον προσέχει ποιος τελικά διοικεί την ΕΕ: τα κράτη μέλη.

Ή τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία. Τις τελευταίες ημέρες οι ηγέτες της ΕΕ συμμετείχαν σε συνεδρίαση στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υπουργών και ψήφισαν να "καταδικάσουν" τους παράνομους εποίκους της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ. Οι περισσότεροι συντάκτες των βρετανικών εφημερίδων δεν κατάλαβαν καν τι συνέβαινε. Αναφέρθηκε ως "Η ΕΕ καταγγέλλει τους Ισραηλινούς εποίκους της Δυτικής Όχθης" ή "Η ΕΕ σκέφτεται κυρώσεις κατά των βίαιων εποίκων" σε μια σειρά από αποκλειστικά, ευρωπαϊκά περιοδικά υψηλού επιπέδου, αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις ΗΠΑ.

Ίσως ο βρετανικός Τύπος δεν κατάλαβε τη σημασία της ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας από τους ηγέτες της ΕΕ - και όχι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή το Κοινοβούλιο;

Οι ίδιοι οι ηγέτες της ΕΕ, θεωρητικά, έχουν την εξουσία. Κατέχουν τους άσσους. Και όταν αποφασίζουν για μια γραμμή ή μια συγκεκριμένη πολιτική, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει άλλη επιλογή από το να την ακολουθήσει - επιβεβαιώνοντας το παραμύθι των παλιών υπαλλήλων του κυκλώματος δείπνου ότι "το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ είναι το πιο ισχυρό θεσμικό όργανο στις Βρυξέλλες". Ίσως είναι. Ή ήταν. Αλλά τι προσπαθούσαν πραγματικά να πουν οι ηγέτες της ΕΕ με αυτό το κόλπο;

Απλώς αντιτίθενται στην αποκρουστική, ασυμβίβαστη υποστήριξη της Ursula von der Leyen στη γενοκτονία στη Γάζα και στέλνουν το μήνυμα ότι η βία των Εβραίων εποίκων όταν κλέβουν τη γη των Παλαιστινίων είναι απαράδεκτη. Απλά συνεχίστε να κλέβετε και να λεηλατείτε όσο περισσότερο μπορείτε, αλλά παρακαλώ κάντε το ειρηνικά, φαίνεται να είναι το μήνυμα.

Αυτό από μόνο του είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος πραγματικά διευθύνει τη λεγόμενη "εξωτερική πολιτική" της ΕΕ και όχι ο Ισπανός σακάτης στις Βρυξέλλες, γνωστός και ως Josep Borrell. Αυτό το πεδίο ανήκει στα κράτη μέλη της ΕΕ και κάθε τόσο πρέπει να υπενθυμίζουν στην ελίτ των Βρυξελλών πως αυτά, τα κράτη μέλη, κάνουν χιούμορ στην ιεραρχία της ΕΕ με αυτή τη φαντασίωση ότι είναι ένας γεωπολιτικός πούτσος με τη δική του ηγεμονία.

Αλλά ακόμη και να είναι ο θεματοφύλακας ενός τέτοιου φακέλου, πού οδηγεί την ΕΕ ή τα "μέλη" της, όταν και οι δύο είναι τόσο ανίκανοι, διστακτικοί και τελικά δειλοί στη διεθνή σκηνή; Τελικά, το μόνο που μπορεί να κάνει η ΕΕ είναι να κάνει δηλώσεις. Αυτό είναι όλο. Έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι ανίσχυρη απέναντι σε οτιδήποτε κάνει το Ισραήλ, ανεξάρτητα από αυτό το παλιό κουτόχορτο που συχνά αποκαλείται "διεθνές δίκαιο".

Και η έκκληση των ηγετών της ΕΕ να σταματήσει η βία στη Δυτική Όχθη είναι επίσης μια ένδειξη για το ποιες είναι οι υπερελίτ σε όλο τον κόσμο που πραγματικά ελέγχουν τον Ντέιβιντ Κάμερον ή πληρώνουν τον Μπόρις Τζόνσον για να πετάξει πρόσφατα στο Κίεβο και να βαράει το τύμπανο "ας μην δώσουμε ποτέ μια ευκαιρία στην ειρήνη": το εβραϊκό χρήμα και η εβραϊκή εξουσία.

Και αυτό το εβραϊκό χρήμα - το αμερικανοεβραϊκό χρήμα - που ελέγχει το τραπεζικό σύστημα του ΟΗΕ, το ομοσπονδιακό χρηματιστήριο, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, το Χόλιγουντ, τα δύο σώματα της αμερικανικής πολιτικής και το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων επιχειρήσεων στην Αμερική ανησυχεί για τον αντισημιτισμό που αυξάνεται στη Δύση. Και έτσι ενημερώνουν τους υπηρέτες τους να πάνε στον κήπο και να βρουν τα χαμένα κοσμήματα της κυρίας του σπιτιού, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος καίγεται. Προτεραιότητες.

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να εκπονήσουν ένα ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς δεν έχουν τις σχετικές οδηγίες. Το μίσος προς τους Εβραίους στη Δύση είναι το πιο σημαντικό ζήτημα, καθώς θα μπορούσε να είναι η λεπτή άκρη της σφήνας που αφαιρεί την εξουσία από τις ελίτ που κατέχουν τους Σουνάκ, Σολτς, Μακρόν κ.ά., για να μην αναφέρουμε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξυπηρετεί τα παγκόσμια συμφέροντά τους με τον πιο θαυμαστό τρόπο.

Και μπορείτε πάντα να καταλάβετε πότε αυτές οι ισχυρές κρυφές ελίτ ανησυχούν για το γεγονός ότι η βάση της εξουσίας τους κλονίζεται ελαφρώς. Οι σέρφερς τους αρχίζουν να κλαψουρίζουν. Απλά ακούστε τον Josep Borrell να μιλάει πρόσφατα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κερδίσει η Ρωσία αυτόν τον πόλεμο. Διαφορετικά, τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα υποστούν μεγάλη ζημιά", ξεστόμισε. "Δεν είναι θέμα μόνο γενναιοδωρίας ... να υποστηρίξουμε την Ουκρανία επειδή αγαπάμε τον ουκρανικό λαό. Είναι προς το δικό μας συμφέρον". Φυσικά, όταν μίλησε για "το δικό μας συμφέρον" εννοούσε κυριολεκτικά το δικό του συμφέρον και μερικών φίλων του στο μισθολόγιο της ελίτ που μπορεί να σας ξεγελάσει και να νομίζετε ότι είναι η ίδια η ΕΕ. Α, νομίζατε ότι μιλούσε για τη Δύση γενικά και τον πληθυσμό της; Δεν είναι ακόμα 1η Απριλίου;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail