"Η Ρωσία έκλεισε το αέριο, όχι εμείς" - Σολτς

pixabay / WiR_Pixs
Freepen.gr - Οι Γερμανοί θα πρέπει να κατηγορούν τη Μόσχα και όχι το Βερολίνο για τις υψηλές τιμές της ενέργειας, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Υποστήριξε ότι το εμπάργκο κατά της Ρωσίας ήταν απαραίτητο για την υπεράσπιση της Ευρώπης από τον "ιμπεριαλισμό".

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Tageszeitung, ο Σολτς υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησής του για απερίφραστη υποστήριξη της Ουκρανίας.

"Πρόκειται για την υπεράσπιση της ειρηνευτικής τάξης της Ευρώπης. Η Ρωσία διεξάγει έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο και δεν πρέπει να νικήσει", δήλωσε στο δημοσίευμα. "Δεύτερον: η Ρωσία σταμάτησε τις παραδόσεις φυσικού αερίου, όχι εμείς".

Σύμφωνα με τον Σολτς, ωστόσο, η κυβέρνησή του "ανέπτυξε νέες πηγές εφοδιασμού με φυσικό αέριο και πετρέλαιο και κατασκεύασε τερματικούς σταθμούς για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου". Το υγροποιημένο φυσικό αέριο έχει έρθει κυρίως από τις ΗΠΑ, σε πολύ υψηλότερη τιμή.

"Όλα αυτά οδήγησαν στην εκ νέου πτώση των τιμών της ενέργειας", δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του απέτρεψε μια δεκαετή οικονομική κρίση με "αποφασιστική δράση".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail