Η Ρωσία χτύπησε βάση "ξένων μισθοφόρων" στην Ουκρανία

Telegram / Ministerstvo_oborony_official
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε πλήγματα υψηλής ακρίβειας σε μια αποθήκη πυρομαχικών και μια προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας.

Και οι δύο στόχοι βρίσκονταν κοντά στην πόλη Μερέφα, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρκοβο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη. "Επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό" συμμετείχαν στην επίθεση, πρόσθεσε.

Ο συντονιστής του υπογείου Σεργκέι Λεμπέντεφ υποστήριξε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι ένας από τους στόχους ήταν το μηχανολογικό εργοστάσιο Μερέφα, όπου τα στρατεύματα του Κιέβου παρήγαγαν και αποθήκευαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ ο δεύτερος ήταν μια σχολή αρμάτων μάχης, όπου στεγάζονταν άρματα μάχης και εκπαιδευτές που παρείχαν οι ξένοι υποστηρικτές της Ουκρανίας.

Ένα τρένο που μετέφερε ουκρανικά στρατεύματα και εξοπλισμό, το οποίο ξεφόρτωνε όχι μακριά από το σχολείο την ώρα των χτυπημάτων, χτυπήθηκε επίσης, δήλωσε. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους.

Νωρίτερα την Πέμπτη, Ουκρανοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οικιστικές υποδομές στο Χάρκοβο είχαν πληγεί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται επίσης να έπληξαν ένα εργοστάσιο θερμικής ενέργειας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Slobozhanskoye, 55 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail