Το Ισραήλ είναι έτοιμο για "οποιοδήποτε σενάριο" με το Ιράν - υπουργός Άμυνας

Freepen.gr - Το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε σενάριο που μπορεί να αναπτυχθεί όσον αφορά τις τεταμένες σχέσεις του με το Ιράν, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ. Το υπουργείο προέβη στη δήλωση αυτή αφού ο Γκαλάντ πραγματοποίησε την Κυριακή συνάντηση "αξιολόγησης της επιχειρησιακής κατάστασης" με ανώτερους αξιωματούχους του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών.

Το Ισραήλ έθεσε τον στρατό του σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού αυτή την εβδομάδα, ανέστειλε τις άδειες των μάχιμων μονάδων και ενίσχυσε την αεράμυνα εν αναμονή μιας πιθανής επίθεσης από το Ιράν μετά τον θάνατο ανώτερων ιρανικών στρατιωτικών διοικητών σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία. Η Τεχεράνη κατηγόρησε τις IDF για την επίθεση και υποσχέθηκε αντίποινα.

"Το αμυντικό σύστημα έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια απάντηση έναντι οποιουδήποτε σεναρίου που μπορεί να αναπτυχθεί με το Ιράν", δήλωσε ο Gallant μετά τη συνάντηση, όπως αναφέρει η Jerusalem Post. Δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις προετοιμασίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail