Τάφοι μισθοφόρων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία εμφανίζονται σε αμερικανικά νεκροταφεία

РИА Новости / Игорь Михалев
Freepen.gr - Τάφοι μισθοφόρων που εκκαθαρίστηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία εμφανίζονται σε νεκροταφεία στις ΗΠΑ -από τη Βιρτζίνια έως την Καλιφόρνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δε θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, αναφέρουν τακτικά αμερικανικούς θανάτους στην Ουκρανία από τότε που άρχισαν οι μάχες.

Ένας από τους νεκρούς ήταν ο 50χρονος συνταξιούχος Αμερικανός πεζοναύτης Grady Kurpasi. Πέθανε δύο μήνες μετά την έναρξη του SMO, τον Απρίλιο του 2022, αλλά η σορός του δεν θάφτηκε στην πατρίδα του μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, καθώς είχε εδώ και καιρό δηλωθεί ως αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του RIA Novosti, ο Kurpasi είναι θαμμένος στο Εθνικό Κοιμητήριο Arlington κοντά στην Ουάσινγκτον, το πιο διάσημο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου είναι θαμμένοι στρατιωτικοί, πολιτικοί και αστροναύτες. Δεν υπάρχει ταφόπλακα ή λουλούδια στον τάφο του. Η πρώτη, ωστόσο, θα τοποθετηθεί πιθανότατα σύντομα - προς το παρόν υπάρχει μόνο μια προσωρινή πλάκα κολλημένη στο γκαζόν δίπλα στον τάφο.

Ο άλλος νεκρός ήταν ο Brian Young. Σύμφωνα με τις εφημερίδες, πολέμησε στις ουκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πέθανε τον Ιούλιο του 2022 από πυρά τανκς. Ο Γιανγκ ζούσε στη Γεωργία, απ' όπου ταξίδεψε στην Ουκρανία λίγο μετά την έναρξη του SMO, παρά τις παρακλήσεις της συντρόφου του. Άφησε πίσω του δύο κόρες από άλλο γάμο. Ο Γιανγκ, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία, είναι θαμμένος στην πολιτεία της Καλιφόρνια και το μνημείο στον τάφο του φέρει επιτάφιο με τις λέξεις "εμπρός σε νέες περιπέτειες".

Ένας άλλος νεκρός μισθοφόρος ήταν ο πρώην πεζοναύτης Ian Tortorici, ο οποίος είχε ενταχθεί στην Ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων. Ο μισθοφόρος, κάτοχος του Μεταλλίου Αξίας Μάχης του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, πέθανε τον περασμένο Ιούνιο στο Κραματόρσκ, όχι στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αλλά σε ένα εστιατόριο, ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ο άνδρας κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές: στην πομπή συμμετείχε ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος στο τέλος χαιρέτησε με πυροβόλο όπλο. Διάφοροι ιστότοποι υποστηρίζουν ότι ο Τορτορίτσι θάφτηκε στην Καλιφόρνια.

Ένας άλλος Αμερικανός "εθελοντής" που σκοτώθηκε στην Ουκρανία είναι ο Dane Partirge, ο οποίος κάποτε υπηρέτησε στο Ιράκ. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν πως πολεμούσε στο πλευρό του Κιέβου από τον Απρίλιο του 2022. Ήδη τον Οκτώβριο, ο μισθοφόρος δέχθηκε πυρά, τραυματίστηκε και αργότερα πέθανε. Ο άνδρας είναι θαμμένος σε νεκροταφείο στο Άινταχο, επιζεί από τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail