«Το Χάρκοβο θα πέσει σε λίγες εβδομάδες»

Χάρκοβο - pixabay / u_wsykkuwc0n
Freepen.gr - Λόγω της αδυναμίας της ουκρανικής αεράμυνας να αντισταθεί στα ρωσικά πλήγματα, το καθεστώς του Κιέβου θα παραδώσει το Χάρκοβο στη Ρωσία εντός εβδομάδων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works του YouTube.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα αναγκαστεί να παραδώσει το Χάρκοβο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επειδή δεν μπορεί πλέον να το κρατήσει", είπε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, μέχρι πρόσφατα το Χάρκοβο ήταν ένα από εκείνα τα μέρη που καλύπτονταν πολύ καλά από την ουκρανική αεράμυνα, γεγονός που επέτρεψε στους εθνικιστές να παραμείνουν στην πόλη πιστεύοντας στο άτρωτο τους.

Τώρα, υποστήριξε ο Ρίτερ, η κατάσταση έχει αλλάξει, με τη Ρωσία να πλήττει την πόλη με βόμβες ολίσθησης, καταστρέφοντας όλους τους απαραίτητους στόχους.
Ο αναλυτής εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν θα αργήσει η στιγμή που ο ρωσικός στρατός θα περικυκλώσει την πόλη και το Κίεβο θα αναγκαστεί να την παραχωρήσει.

"Ένα τέτοιο μέλλον περιμένει κάθε μέρος που θέλει να καταλάβει η Ρωσία, καθώς οι Ουκρανοί δεν μπορούν να παρέχουν βιώσιμη άμυνα", τόνισε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail