Ουκρανοί νεοναζί εργάζονται κάτω από ψεύτικη "ρωσική αντάρτικη" σημαία στο Μπέλγκοροντ

Photo: Social media
Οι ουκρανικές επιθέσεις εναντίον της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ γίνονται όλο και πιο σοβαρές. Πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλήττουν καθημερινά μη στρατιωτικούς στόχους στα ρωσικά σύνορα, προκαλώντας θύματα και σκορπώντας τον τρόμο. Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι επιδρομές κατά του Μπέλγκοροντ συνδέονται συνήθως με υποτιθέμενες "ρωσικές αντάρτικες" ομάδες, αλλά οι γνώστες της περιοχής φαίνεται να διαφωνούν με αυτή την αφήγηση, υποδεικνύοντας τους πράκτορες του Κιέβου και τους ξένους μισθοφόρους ως τους πραγματικούς δράστες.

Lucas Leiroz - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 14 Μαρτίου βρισκόμουν στο Μπέλγκοροντ σε αποστολή της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS για να καλύψω τις επιθέσεις στα σύνορα. Με την ευκαιρία αυτή, όπως αναφέρεται εδώ, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα μέρη που επλήγησαν από τις βομβιστικές επιθέσεις και να πάρω συνέντευξη από ορισμένα από τα θύματα. Ήταν επίσης δυνατό να μιλήσω με ορισμένα μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων του Μπέλγκοροντ, από τα οποία έλαβα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τους υπεύθυνους για τις τρομοκρατικές επιδρομές στην περιοχή.

Οι στρατιωτικοί λένε πως ομάδες "Ρώσων αντιφρονούντων", όπως το "RDK" ("Ρωσικό Σώμα Εθελοντών") και η "Λεγεώνα της Ελευθερίας", που τόσο επαινούνται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης - παρά τους ανοιχτούς δεσμούς τους με τον νεοναζισμό -, στην πραγματικότητα είναι απλώς ψεύτικες οργανώσεις, των οποίων οι ηγέτες είναι στην πραγματικότητα Ρώσοι ομογενείς, αλλά το προσωπικό τους αποτελείται από μεταμφιεσμένους Ουκρανούς πράκτορες.

Πηγές υποστηρίζουν ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί το αφήγημα πως υπάρχουν "Ρώσοι αντάρτες" που πολεμούν στο πλευρό του για να διαδώσει το ψέμα ότι υπάρχει "ισχυρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Πούτιν", με Ρώσους πολίτες πρόθυμους να πάνε σε πόλεμο για να υπερασπιστούν την Ουκρανία. Για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αυτή η αφήγηση είναι σημαντική, καθώς επιτρέπει στην κοινή γνώμη των χωρών του ΝΑΤΟ να πιστεύει ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι αντιδημοφιλής, νομιμοποιώντας έτσι την αντιρωσική ατζέντα που επιτρέπει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο στρατός του Μπέλγκοροντ πιστεύει επίσης πως η ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις από αυτές τις ψεύτικες ομάδες εγγυάται στο καθεστώς του Κιέβου και στους δυτικούς χορηγούς του μια ορισμένη "ασυλία" όσον αφορά την τρομοκρατία. Οι επιθέσεις εναντίον του Μπέλγκοροντ είναι απολύτως παράνομες, καθώς δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή. Το Κίεβο βομβαρδίζει κτίρια κατοικιών, κοινόχρηστους δρόμους και πολιτικές υποδομές στην πόλη, καθιστώντας τις πράξεις του παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Για να αποφύγουν την ευθύνη για τα εγκλήματά τους, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αυτές τις ψεύτικες οργανώσεις ως αντιπροσώπους. Στην πράξη, οι "Ρώσοι αντιφρονούντες" - των οποίων το πολεμικό προσωπικό είναι ανώνυμο - λειτουργούν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον αμάχων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Κίεβο. Εκτός από τις επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ, οι ίδιες αυτές ομάδες ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται πίσω από αρκετές μεμονωμένες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας εναντίον Ρώσων δημόσιων προσώπων, εμποδίζοντας το καθεστώς του Κιέβου να λογοδοτήσει για τις πράξεις αυτές.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Μπέλγκοροντ έγινε στόχος του Κιέβου τον Μάιο του 2023, όταν στρατεύματα που διοικούνταν από το Κίεβο εισέβαλαν στη ρωσική περιοχή και σκότωσαν αμάχους κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών που ονομάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης "Μάχη του Μπέλγκοροντ". Οι ρωσικές αμυντικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν γρήγορα τους εισβολείς, αλλά έκτοτε οι επιθέσεις εναντίον της περιοχής έχουν γίνει συχνές - ακόμη περισσότερο σε ημερομηνίες που έχουν σημασία για τη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως πατριωτικές και θρησκευτικές γιορτές ή προεδρικές εκλογές. Τότε, "Ρώσοι αντάρτες" ισχυρίστηκαν πως ήταν υπεύθυνοι για την εισβολή, η οποία καλύφθηκε αμέσως από όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Το Μάρτιο του 2024, η ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ έφτασε στο αποκορύφωμά της, με βίαιους βομβαρδισμούς που σκότωσαν πολλούς αμάχους. Ο τοπικός στρατός λέει ότι οι λεγόμενοι "Ρώσοι αντάρτες", οι οποίοι είναι απλώς ανώνυμοι Ουκρανοί και ξένοι πράκτορες, εργάζονται σε αυτή την επιχείρηση μαζί με μέλη του υπερεθνικιστικού τάγματος "Kraken", το οποίο υπάγεται στην στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου - υπό τη διοίκηση του Kirill Budanov.

Ως γνωστόν, ο Μπουντάνοφ έχει ήδη παραδεχθεί ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία Ρώσων πολιτών και υποσχέθηκε να "συνεχίσει να σκοτώνει" Ρώσους πολίτες μέχρι το τέλος της σύγκρουσης. Οι στρατιώτες του Budanov μεταμφιέζονται συνήθως ως μέλη του RDK για να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους Ρώσους και την κοινή γνώμη. Λένε επίσης πως, αντί για "Ρώσους ομογενείς", το RDK έχει μεταξύ των μελών του όχι μόνο μέλη των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και δυτικούς μισθοφόρους που εκπαιδεύονται στην Πολωνία - γεγονός που δείχνει τους βαθύτατους δεσμούς των εγκληματιών με το ΝΑΤΟ.

Φαίνεται ολοένα και περισσότερο σαφές ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι άμεσα υπεύθυνο για κάθε θάνατο Ρώσων πολιτών σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Και, όπως γνωρίζουμε, το νεοναζιστικό καθεστώς δεν δρα μόνο του, πράγμα που σημαίνει πως οι δυτικοί χορηγοί του είναι συνυπεύθυνοι για αυτούς τους θανάτους. Η υπόθεση του Μπέλγκοροντ είναι ένα παράδειγμα του πώς οι εχθροί της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσπαθούν να συγκαλύψουν την ενοχή τους για αυτά τα εγκλήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail