Συγκέντρωση ισλαμιστών για γερμανικό «χαλιφάτο» στο Αμβούργο

Global Look Press / DΡΑ / Αxel Ηeimken
Freepen.gr - Μεγάλη διαδήλωση κατά της ισλαμοφοβίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη βόρεια γερμανική πόλη του Αμβούργου. Σύμφωνα με τις αρχές, η εκδήλωση οργανώθηκε από άτομο που συνδέεται με «γνωστή εξτρεμιστική ομάδα».

Περίπου 1.100 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων dpa και δημοσίευσαν οι αρχές της πόλης στην επίσημη πύλη τους. Φωτογραφίες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα μεγάλο πλήθος να καταλαμβάνει μια σημαντική περιοχή κατά μήκος της οδού Steindamm στο κέντρο της πόλης.

Οι συμμετέχοντες φαίνονται να κρατούν πλακάτ και αφίσες που αναγράφουν: «Γερμανία = δικτατορία των αξιών», «Το χαλιφάτο είναι η λύση» και «Η Παλαιστίνη κέρδισε τον πόλεμο της πληροφορίας». Οι διαδηλωτές φώναζαν επίσης «Allahu Akbar» καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η συγκέντρωση οργανώθηκε για να διαμαρτυρηθούν για τις ισλαμοφοβικές πολιτικές, όπως τις χαρακτήρισαν, και την εκστρατεία παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης κατά των μουσουλμάνων στη Γερμανία. Οι ομιλητές κατηγόρησαν πολιτικούς και δημοσιογράφους για «φτηνά ψέματα» και «δειλές αναφορές» εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς που εδρεύει στη Γάζα.
 
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ομιλητές κάλεσαν για την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Γερμανία. Βίντεο δείχνουν έναν από τους ομιλητές να αποκαλεί το χαλιφάτο ένα «σύστημα που... παρέχει ασφάλεια» αλλά είναι «μισητό» και «δαιμονοποιημένο» στη Γερμανία. Το πλήθος απαντά με συνθήματα όπως «Allahu Akbar».

Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης αναγνωρίστηκε από την Hamburger Morgenpost ως ο Joe Adade Boateng, 25 ετών, Γερμανός πολίτης και αυτοαποκαλούμενος ιμάμης, ο οποίος διαδίδει αυτό που η εφημερίδα περιέγραψε ως «ισλαμιστική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο άνδρας είναι επίσης μέλος της Muslim Interaktiv - μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται επίσημα από την εγχώρια υπηρεσία ασφαλείας (BfV) ως «καθιερωμένη εξτρεμιστική ομάδα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail