Τα κουτσά "αντίποινα" του Ιράν κάνουν τα πράγματα χειρότερα για τη Γάζα

Photo: REUTERS
Το ιρανικό κύμα αεροπορικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ ήταν τελικά ένα άγονο παιχνίδι. Πρέπει να ειπωθεί. Σχεδόν όλες οι 300 εισερχόμενες κεφαλές καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά η φαινομενική "επιτυχία" της ισραηλινής αεράμυνας δεν οφειλόταν στην τεχνολογική ευφυΐα των συστημάτων αναχαίτισης πυραύλων που προμήθευαν οι ΗΠΑ. Οφείλονταν στο γεγονός ότι το Ιράν είχε προειδοποιήσει αθόρυβα για το τι ερχόταν. Αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο. Τι; Συνεργασία με τον μεγάλο σατανά και τη σιωνιστική οντότητα;

Λοιπόν, αυτό ακριβώς μοιάζει.

Φαίνεται πως το Ιράν κατάφερε να εκτονώσει την οργή του για τη θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο προξενείο του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου. Αυτό μπορεί να αποφορτίσει την ιρανική ηγεσία από τη λαϊκή οργή για τις δολοφονικές προκλήσεις του Ισραήλ.

Αλλά η χαλαρή επίδειξη αντιποίνων θα μπορούσε να κάνει τη γενοκτονία στη Γάζα ακόμη πιο τρομακτική.

Το Σαββατοκύριακο, η έκρηξη υποστήριξης προς το Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι αξιοπερίεργη. Στον απόηχο των ιρανικών επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ, όλοι οι δυτικοί πολιτικοί και διπλωμάτες δηλώνουν την ανανεωμένη αλληλεγγύη τους στο σιωνιστικό καθεστώς και εκθειάζουν το "δικαίωμά του στην αυτοάμυνα".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η G7, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία κ.ο.κ., έσπευσαν να υμνήσουν το Ισραήλ και να αφορίσουν το Ιράν.

Το Ιράν καταδικάζεται συλλήβδην για επιθετικότητα κατά του Ισραήλ και για "απερίσκεπτη αποσταθεροποίηση" της περιοχής. Πόσο παράξενο και επαίσχυντο είναι αυτό;

Το Ισραήλ διαπράττει ατιμώρητη ολομέτωπη γενοκτονία στη Γάζα και έχει εντείνει τους τελευταίους έξι μήνες τις επιθέσεις του στη Συρία και τον Λίβανο, σκοτώνοντας αμάχους καθώς και δεκάδες Ιρανούς αξιωματούχους που εδρεύουν στις χώρες αυτές, ορισμένοι από τους οποίους ήταν ανώτεροι διοικητές. Το Ισραήλ προέβη με θράσος σε μια πρωτοφανή επιθετική πράξη βομβαρδίζοντας το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό σκοτώνοντας έναν κορυφαίο Ιρανό στρατιωτικό στρατηγό. Και όμως, όταν το Ιράν απαντά, όπως έκανε το Σαββατοκύριακο, με αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισραήλ - όπως έχει το πλήρες δικαίωμα να κάνει βάσει των διεθνών νόμων περί αυτοάμυνας - ολόκληρη η επίσημη θέση της Δύσης είναι να καταδικάσει και να συκοφαντήσει το Ιράν.

Καμία δυτική απάντηση δεν ανέφερε το αρχικό έγκλημα του Ισραήλ που παραβίασε την κυριαρχία του Ιράν.

Η Ουάσινγκτον εντείνει τώρα τις εκκλήσεις προς το Κογκρέσο να ψηφίσει το συμπληρωματικό νομοσχέδιο για την στρατιωτική βοήθεια που θα χορηγήσει στο Ισραήλ περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη, καθώς και θα στείλει 61 δισεκατομμύρια δολάρια στο ουκρανικό καθεστώς.

Δυστυχώς, η τελευταία ιρανική ενέργεια επιτρέπει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης να στρέψουν την προσοχή τους μακριά από τα φρικτά εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα. Είναι απίστευτο, το γενοκτόνο σιωνιστικό καθεστώς παρουσιάζεται ως το "θύμα" της ιρανικής κρατικής τρομοκρατίας και του επιτρέπεται να εντείνει τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών.

Τα υποτιθέμενα αντίποινα του Ιράν για την επιθετικότητα του Ισραήλ φαίνεται να έχουν συντονιστεί πολύ νωρίτερα με τους Αμερικανούς για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά. Η Τεχεράνη είχε πει στην Ουάσιγκτον ότι δεν επιθυμούσε κλιμάκωση και φάνηκε να δίνει διαβεβαιώσεις πως η στρατιωτική της δράση θα ήταν ελάχιστη. Η Ουάσινγκτον δήλωσε ομοίως ότι δεν ήθελε κλιμάκωση, κάτι που είναι ένα τεράστιο οξύμωρο δεδομένης της βίας που οι ΗΠΑ επέτρεψαν στο Ισραήλ να ασκήσει.

Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ειδοποιηθεί από την ιρανική ηγεσία έως και 72 ώρες πριν από τις πολυαναμενόμενες αεροπορικές επιδρομές στο ισραηλινό έδαφος. Αυτό θα έδινε στο Ισραήλ αρκετό χρόνο για να ετοιμάσει το σύστημα αεράμυνάς του ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή αναχαίτιση των επιθέσεων.

Οι ηχηρές καταδίκες του Ιράν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους του φαίνεται να είναι περισσότερο ειλικρινής εξυπηρέτηση του Ισραήλ και ενθάρρυνση του ψυχοπαθούς συμπλέγματος καταδίωξης του. Τα δυτικά κράτη θα κατευνάσουν ακόμη περισσότερο το σιωνιστικό καθεστώς με αυξημένη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη για να κάνει τα χειρότερα στη Γάζα. Λυπηθείτε τους πεινασμένους Παλαιστίνιους που δέχονται ανελέητους αδιάκριτους βομβαρδισμούς.

Η επίθεση αυτοάμυνας του Ιράν κατά του Ισραήλ δεν ήταν μια βραδιά σκοποβολής. Κάθε άλλο. Ναι, αποτέλεσε ένα νέο κατώφλι, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το Ιράν στόχευσε άμεσα ισραηλινό έδαφος. Κάποιοι θα έλεγαν ότι ήταν καιρός, δεδομένου πως το Ισραήλ έχει παραβιάσει πολλές φορές την κυριαρχία του Ιράν επί πολλά χρόνια. Όμως, παρά τα παλικαριστικά λόγια περί "ιστορικής επίθεσης", η ζημιά που προκλήθηκε από το Ιράν ήταν ελάχιστη και, επιπλέον, σκηνοθετήθηκε έτσι ώστε να είναι ελάχιστη σε ένα κυνικό παιχνίδι σκιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Ισραηλινό πελάτη τους.

Οι φωνές των "γερακιών" στις ΗΠΑ, όπως ο Τζον Μπόλτον και το Ισραήλ, καλούν τον Ισραηλινό ηγέτη Μπενιαμίν Νετανιάχου να διατάξει τώρα επιθέσεις στο Ιράν.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για το Ισραήλ να "εκδικηθεί" ξανά. Σκοτώνει ατιμώρητα Ιρανούς στρατιωτικούς και πυρηνικούς επιστήμονες και η Τεχεράνη δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα.

Οι κουτσές αεροπορικές επιδρομές από το Ιράν δε θα έχουν κάνει τίποτα για να επιβάλουν μια ισορροπία αποτροπής. Το Ισραήλ και οι δυτικοί χορηγοί του θα συνεχίσουν να διαπράττουν γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων με ακόμη πιο αηδιαστική ευθυκρισία.

Το Ιράν θα ήταν καλύτερα να είχε κρατηθεί εντελώς μακριά από το να κάνει το μισόκαρδο κόλπο του. Τουλάχιστον τότε η λαϊκή διεθνής κατακραυγή κατά του Ισραήλ και των δυτικών υποστηρικτών του θα συνέχιζε να αυξάνεται. Όπως και να έχει, τώρα η προσοχή αποσπάται από τον γενοκτόνο άξονα Ισραήλ-Δύσης και επικεντρώνεται στην καταδίκη του Ιράν για επιθετικότητα, παρόλο που η "επιθετικότητα" δεν ήταν τίποτα τέτοιο.

Οι αεροπορικές επιθέσεις του Ιράν ισοδυναμούσαν με ένα πυροτέχνημα που δεν έκανε τίποτα για να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη ή να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους. Κατά ειρωνικό τρόπο, θα αυξήσει την περιφερειακή αστάθεια, επειδή η έλλειψη σοβαρότητας ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τη δυτικοσιωνιστική κρατική τρομοκρατία.

Η Τεχεράνη αναφέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον Μεγάλο Σατανά. Μετά από αυτή την πανωλεθρία, η ηγεσία του Ιράν κινδυνεύει να χλευαστεί ως ο Μεγάλος Υποκριτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail