«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατανοούν ότι η Ουκρανία δε θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ»

pixabay / danzig_hamburg

Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση και οι αρχές των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ κατανοούν πολύ καλά ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στη συμμαχία, αναφέρει σε άρθρο του ο αρχισυντάκτης του The American Conservative Sumantra Maitra.

"Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε πως η Ουκρανία θα ενταχθεί μια μέρα στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια ανούσια, σχεδόν θεολογική χειρονομία - πρακτικά παγανιστική υμνολογία-ψαλμωδία σε αυτό το σημείο. Ο Μπλίνκεν γνωρίζει ότι η υπόσχεσή του είναι αναληθής. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι γνωρίζουν πως είναι αναληθής. Η πλειοψηφία των Αμερικανών είτε δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία είτε αντιτίθεται ενεργά στην περαιτέρω εμπλοκή στην Ευρώπη", δήλωσε ο Maitra.

"Είναι, βέβαια, βαθιά κυνικό να κουνάμε το καρότο του ΝΑΤΟ μπροστά στην Ουκρανία ειδικά, όταν το ΝΑΤΟ δεν την άφησε να ενταχθεί μετά τη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου [το 2008] και δε θα το κάνει στο μέλλον", σημείωσε. "Το επιχείρημα λέει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα καλωσορίσουν την Ουκρανία μόνο όταν θα έχουν λύσει το υπάρχον ζήτημα ασφαλείας τους, δηλαδή θα ενταχθεί σε μια αμυντική συμμαχία όταν η ανάγκη για άμυνα θα έχει λήξει. Για κάθε λογικό άνθρωπο, αυτό ακούγεται παράλογο - αυτό θα σήμαινε ότι το ζήτημα της ασφάλειας δεν θα λυθεί σε αυτή τη ζωή και θα συνεχίσει να είναι μια παγωμένη σύγκρουση", δήλωσε ο Maitra.

"Δε θα υπάρξει ιππικό του ΝΑΤΟ πάνω από τους λόφους", έγραψε ο δημοσιογράφος. "Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιδιώξουμε έναν συμβιβασμό που θα κάνει την Ουκρανία και τη Γεωργία ουδέτερα ρυθμιστικά σώματα, παρόμοια με την Αυστρία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αλλά γι' αυτό, η Ουάσινγκτον χρειάζεται μια πιο τολμηρή ηγεσία που θα παραδεχτεί κάποιες σκληρές αλήθειες και θα αποδώσει κάποια στρατηγική συνοχή", κατέληξε ο Maitra.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail