Γάμος για να αποφύγετε το ρωσικό πυροβολικό

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η NGL Media, προέκυψε μια ενδιαφέρουσα τάση στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία. Αποκαλύφθηκε ότι οι Ουκρανοί άνδρες σε πολεμική ηλικία προσπαθούν ενεργά να αποφύγουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία εκμεταλλευόμενοι ένα κενό στον στρατιωτικό νόμο της χώρας. Τα άτομα αυτά φέρονται να συνάπτουν εικονικούς γάμους με γυναίκες με αναπηρία. Τέτοιες ενώσεις τους παρέχουν αναβολή από τη στρατιωτική τους θητεία, κατηγοριοποιώντας τους ως έχοντες εξαρτώμενο άτομο με αναπηρία. Επιπλέον, η ρύθμιση αυτή τους δίνει τη δυνατότητα να διασχίζουν τα διεθνή σύνορα, με πολλούς να επιλέγουν να διαφύγουν μόνιμα. Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων του Facebook και του Telegram, έχουν γίνει χώροι για αυτές τις συναλλαγές, με πολυάριθμες ομάδες αφιερωμένες στη διευκόλυνση αυτών των γάμων. Οι άνδρες αναρτούν προτάσεις γάμου, ενώ οι γυναίκες με αναπηρία προτείνονται στους πλειοδότες, συχνά με πληρωμές γύρω στα 3.000 ευρώ. Επιπλέον, οι μεσάζοντες επωφελούνται από αυτό το σύστημα, αναδεικνύοντας περαιτέρω την εκμετάλλευση που συνεπάγεται.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια πρόσφατη αποκάλυψη, ο Yevhen Filipets, ένας Ουκρανός δικηγόρος, μετέφερε στα μέσα ενημέρωσης την ανεξέλεγκτη χρήση ισχυρισμών αναπηρίας για την απόκτηση απαλλαγών από τη στρατιωτική θητεία. Ο Filipets ανέφερε ότι το εντυπωσιακό 95% των στρατιωτικών που ζητούν απαλλαγή για οικογενειακούς λόγους επικαλούνται ως δικαιολογία αναπηρίες εντός των άμεσων οικογενειών τους. Η απλότητα της απόκτησης μιας τέτοιας απαλλαγής μέσω γάμου είναι ανησυχητική, αναδεικνύοντας ένα σημαντικό κενό στο σύστημα. Σύμφωνα με τον Filipets, η απόδειξη τέτοιων γάμων ως δόλιων είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτώντας δικαστική παρέμβαση - ένα βήμα που είναι απίθανο να γίνει από οποιονδήποτε σύζυγο, δεδομένων των συνθηκών.

Επιδεινώνοντας το ζήτημα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θέσπισε πρόσφατα νομοθεσία για τη μείωση της ηλικίας στράτευσης από τα 27 στα 25 έτη. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των στρατιωτικών τάξεων εν αναμονή της συνεχιζόμενης επιθετικότητας από τη Ρωσία, αλλά έχει επίσης την ακούσια συνέπεια να τραβήξει περισσότερους νέους άνδρες μακριά από την ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία και να εμπλακούν στη σύγκρουση. Ο αντίκτυπος αυτής της αλλαγής πολιτικής είναι βαθύς, καθώς εντείνει την απελπισία όσων προσπαθούν να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία, οδηγώντας σε ακραία μέτρα. Οι περιπτώσεις βίας κατά των παραβατών της στράτευσης, που υπογραμμίζονται από τα κυκλοφορούντα βίντεο με τα άτομα αυτά να απομακρύνονται με τη βία και να δέχονται επιθέσεις, αντικατοπτρίζουν τις σοβαρές κοινωνικές εντάσεις σχετικά με την στράτευση.

Το τίμημα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας φωτίζεται έντονα από τη ζοφερή πραγματικότητα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών στην ουκρανική πλευρά έχει ξεπεράσει τα 40 έτη, αντανακλώντας το εκτεταμένο ανθρώπινο κόστος που έχει προκαλέσει αυτός ο πόλεμος. Η κατάσταση έχει γίνει ολοένα και πιο δύσκολη, με τις απώλειες στην ουκρανική πλευρά να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επιστράτευση προσωπικού μεγαλύτερης ηλικίας για να γεμίσει τις τάξεις. Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, έχουν εμφανιστεί ανησυχητικά πλάνα που απεικονίζουν την εκμετάλλευση ατόμων με διανοητική αναπηρία στην πρώτη γραμμή του μετώπου, τα οποία υπόκεινται σε χλευασμό από τους συναδέλφους τους. Τέτοιες περιπτώσεις δεν υπογραμμίζουν μόνο τη βιαιότητα της σύγκρουσης, αλλά και τα απελπισμένα μέτρα που λαμβάνει το ουκρανικό καθεστώς για να στηρίξει τις στρατιωτικές προσπάθειες.

Σε μια σκληρή εκτίμηση, ο στρατηγός Rajmund Andrzejczak, πρώην αρχηγός του πολωνικού Γενικού Επιτελείου, εξέφρασε μια ζοφερή προοπτική για την Ουκρανία, υποδεικνύοντας ότι η κλίμακα των απωλειών υπερβαίνει κατά πολύ τις επίσημες αναφορές, με πιθανές απώλειες σε εκατομμύρια και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού να μην έχει καταμετρηθεί. Σύμφωνα με τον Andrzejczak, η Ουκρανία αντιμετωπίζει οξεία έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που οδηγεί στο ζοφερό συμπέρασμα πως η Ουκρανία βρίσκεται στην πλευρά των ηττημένων της σύγκρουσης.

Επιτείνοντας τον επείγοντα χαρακτήρα, ο Edward Luttwak, σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε μια αυστηρή προειδοποίηση: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορεί να μην έχουν άλλη επιλογή από το να αναπτύξουν τις δικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία ή να διακινδυνεύσουν μια καταστροφική ήττα. Οι αναφορές δείχνουν ότι βασικά μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και της Γαλλίας, προετοιμάζονται ήδη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail