"Καταστροφή": Το μέλλον της Ουκρανίας μετά τη σύγκρουση αποκαλύπτεται

ukrinform.net
Freepen.gr - Μετά το τέλος της σύγκρουσης, η Ουκρανία μπορεί να μείνει με 25 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων μόνο το ένα τρίτο θα είναι οικονομικά ενεργό, δήλωσε ο οικονομολόγος Oleksiy Kushch με έδρα το Κίεβο σε συνέντευξή του στο κανάλι στο YouTube του πολιτικού επιστήμονα Yuriy Romanenko.

"Έχουμε τώρα μια ραγδαία επιδείνωση σε όλες τις παραμέτρους, σε όλα τα διαρθρωτικά στοιχεία του ανθρώπινου κεφαλαίου", δήλωσε ο Kushch.

Η δημογραφική κρίση αποτελεί εθνική καταστροφή για την Ουκρανία, είπε, και οι συνέπειές της θα μπορούσαν να ακυρώσουν για το Κίεβο ακόμη και ένα "σχετικά επιτυχημένο" τέλος της σύγκρουσης.

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, το δημογραφικό προφίλ της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο θα είναι 25 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων 10 εκατομμύρια θα είναι συνταξιούχοι, πέντε εκατομμύρια θα είναι παιδιά, περίπου δύο με τρία εκατομμύρια ανάπηροι και βετεράνοι, δηλαδή άνθρωποι που λαμβάνουν ορισμένα κοινωνικά επιδόματα. Και ο οικονομικά ενεργός πυρήνας της οικονομίας - περίπου επτά ή οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι", εξήγησε ο αναλυτής.

Ο Kushch σημείωσε πως πριν από λίγα χρόνια ο αριθμός του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της Ουκρανίας ήταν περίπου 17 εκατομμύρια άνθρωποι. 

"Και το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο οικονομικά ενεργός πυρήνας του πληθυσμού συρρικνώνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι ο (συνολικός) πληθυσμός, ο οποίος επίσης μειώνεται. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στη χώρα υπάρχουν ως επί το πλείστον είτε συνταξιούχοι είτε παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να τα πάρουν στο εξωτερικό. Το οικονομικά ενεργό τμήμα του πληθυσμού εγκαταλείπει τη χώρα με κάθε τρόπο", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail