Οργή στη Σουηδία για τις συμμορίες μετά τον πυροβολισμό πατέρα μπροστά στο γιο του

STOCKHOLM - Police respond to the murder of a man shot dead in front of his 12-year-old son on Wednesday, April 10, 2024. Photo: Dennis Glennklev / TT / kod 11736
Freepen.gr - Ένας πατέρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μια συμμορία νεαρών μπροστά στον 12χρονο γιο του στη Σουηδία το βράδυ της Τετάρτης - μια ανεξήγητη επίθεση που έφερε την αύξηση της δραστηριότητας των εγκληματικών συμμοριών στο προσκήνιο του πολιτικού λόγου της χώρας.

Ο 40χρονος άνδρας και ο γιος του έκαναν ποδήλατο προς το τοπικό κολυμβητήριο στο Skärholmen, στη νότια Στοκχόλμη, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια συμμορία νεαρών κοντά σε μια υπόγεια διάβαση.

Ακολούθησε διαπληκτισμός και ο πατέρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν από τους νεαρούς μέρα μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Expressen, η συμμορία απείλησε τον άνδρα και τον γιο του, με αποτέλεσμα ο προστατευτικός πατέρας να ζητήσει από τον γιο του να κρατήσει αποστάσεις, ενώ ο ίδιος επέστρεψε στη συμμορία και την αντιμετώπισε.

Η συμμορία των τριών έως τεσσάρων νεαρών φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του άνδρα, με αποτέλεσμα εκείνος να προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο, προτού σκοτωθεί με μία σφαίρα στο κεφάλι.

"Δεν ξέρω αν είπαν τίποτα για τον γιο του, αν γι' αυτό γύρισε πίσω. Δεν έχει πια σημασία", δήλωσε η αδελφή του θύματος στη σουηδική ταμπλόιντ.

"Το αισθάνομαι σαν αστείο. Είμαι τόσο θυμωμένη. Ήταν τόσο περιττό που γύρισε πίσω", είπε. "Θα μπορούσε απλά να συνεχίσει μέσα στο λουτρό, χωρίς να γυρίσει πίσω. Αλλά ήταν έτσι. Δεν του άρεσε η αδικία. Του κόστισε τη ζωή του".

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης απεστάλησαν αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν τη ζωή του άνδρα, ο οποίος πέθανε επί τόπου.

Η Σουηδία έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια αριθμό ρεκόρ πυροβολισμών, που συσχετίζεται με τη δραματική αύξηση της δραστηριότητας των εγκληματικών συμμοριών κυρίως στις μεγάλες πόλεις της. Σε πολλές από τις εγκληματικές συμμορίες κυριαρχούν αλλοδαποί υπήκοοι, οι οποίοι στρατολογούν Σουηδούς ανηλίκους για να αναλάβουν εργασίες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ναρκωτικών και των επιθέσεων σε αντίπαλες συμμορίες.

Ο Jimmie Åkesson, ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών που στηρίζουν σήμερα την κεντροδεξιά σουηδική κυβέρνηση, ζήτησε να κηρυχθεί "πόλεμος πλήρους κλίμακας" κατά των εγκληματικών συμμοριών.

"Ένας 12χρονος βλέπει τον πατέρα του να πυροβολείται στο κεφάλι επειδή αντιστάθηκε σε μια βίαιη συμμορία. Πολιτικά, εγώ και οι Σουηδοί Δημοκράτες είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σχεδόν τα πάντα για να διασφαλίσουμε πως αυτό που συνέβη στο Skärholmen δε θα ξανασυμβεί", έγραψε στο Χ.

"Οι διεθνείς συμβάσεις, τα παλιά μουχλιασμένα επιχειρήματα για κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες ή οι ανόητες συζητήσεις για κέντρα πρόληψης της εγκληματικότητας πρέπει να πάνε αμέσως στα σκουπίδια.

"Δεν αρκεί να αναμασάμε κοινοτοπίες, είναι καιρός για τη Σουηδία να κηρύξει πλήρη πόλεμο εναντίον κάθε ατόμου σε αυτές τις εγκληματικές συμμορίες", πρόσθεσε.

Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις σε σχέση με τη δολοφονία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail