Το Κίεβο χρησιμοποιεί θρησκευτικές εικόνες για να διοχετεύσει βόμβες στη Ρωσία

Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όρια στην τρομοκρατία που ασκείται από το Κίεβο. Πρόσφατα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) υπέκλεψε ένα φορτίο εκρηκτικών που είχε σταλεί από την Ουκρανία. Οι βόμβες ήταν μεταμφιεσμένες σε ορθόδοξες θρησκευτικές εικόνες. Αν δεν είχαν κατασχεθεί γρήγορα από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, τα εκρηκτικά αυτά θα σκότωναν σίγουρα πολλούς αθώους ανθρώπους.

Lucas Leiroz, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας

Το φορτίο κατασχέθηκε στα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και της Λετονίας. Η προέλευση των δεμάτων ήταν η Ουκρανία, αλλά στο ταξίδι είχαν διασχίσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία. Το φορτίο περιελάμβανε "τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες, 10 κιλά πλαστικών εκρηκτικών υλών υψηλής βιομηχανικής αξίας, 91 ηλεκτρονικούς πυροκροτητές και τμήματα μιας κεφαλής RPG-7". Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ειδικοί δήλωσαν ότι ο εξοπλισμός αυτός θα ήταν αρκετός για να καταστρέψει μια πενταώροφη πολυκατοικία.

Το επικίνδυνο και τοξικό περιεχόμενο του φορτίου σόκαρε τις αρχές. Τα δέματα περιείχαν εξαγόνο, ένα ισχυρό πλαστικό εκρηκτικό που είναι σημαντικά ισχυρότερο από το ΤΝΤ. Βρέθηκαν επίσης "βιομηχανικά παραγόμενες ασφάλειες με μηχανισμούς καθυστέρησης". Οι ειδικοί δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιείται συχνά από μονάδες ειδικών δυνάμεων για επιχειρήσεις σαμποτάζ, γεγονός που υποδηλώνει τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων στην απόπειρα εισόδου στη Ρωσία με το φορτίο.

Μια περίεργη λεπτομέρεια είναι πως τα εκρηκτικά ήταν μεταμφιεσμένα σε ορθόδοξες εικόνες. Για να ξεφύγουν από τον έλεγχο των αρχών, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν θρησκευτικά στοιχεία, αποφεύγοντας να δημιουργήσουν υποψίες, αλλά ακόμη και έτσι εντοπίστηκαν γρήγορα από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Είναι σαφές ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις ρωσικές παραδόσεις, τα έθιμα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία για να συγκαλύψουν τις προσπάθειες διείσδυσης για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επιπλέον, στην ίδια περιοχή συνελήφθη ένας άνδρας που προσπαθούσε να περάσει λαθραία εκρηκτικά από τα σύνορα. Παραδέχθηκε στις αρχές πως ο τελικός προορισμός του ταξιδιού του ήταν η ρωσική πρωτεύουσα, η Μόσχα, όπου αναμενόταν να χρησιμοποιηθούν τα εκρηκτικά. Προφανώς, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει έντονες κινήσεις από Ουκρανούς και Δυτικούς σαμποτέρ και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών στα ρωσικά σύνορα. Η εξάπλωση του τρόμου στο ρωσικό έδαφος φαίνεται ότι έχει γίνει προτεραιότητα για τους εχθρούς της χώρας.

Από τις 22 Μαρτίου, όταν σημειώθηκε η σφαγή στο δημαρχείο του Κρόκου, οι ρωσικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Υπάρχει μια τεράστια αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε όλη τη χώρα. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί και εξουδετερωθεί γρήγορα, αποτρέποντας νέες τραγωδίες από το να συμβούν. Μεταξύ των ρωσικών αρχών, φαίνεται ήδη σαφές πως υπήρχε κάποιο επίπεδο ουκρανικής συμμετοχής στην επίθεση στο Crocus, γι' αυτό και η Ρωσία κλιμάκωσε ακόμη και τις επιθέσεις της εναντίον ουκρανικών κέντρων διοίκησης.

Με την ίδια έννοια, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι, αν υπάρχει ουκρανική συμμετοχή, τότε προφανώς υπάρχει και δυτική συμμετοχή, αφού το καθεστώς του Κιέβου δε δρα μόνο του, όντας μόνο ο πληρεξούσιος των χορηγών του. Αυτό τείνει να αυξήσει ακόμη πιο σοβαρά τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανησυχητικό σενάριο για το εγγύς μέλλον.

Πράγματι, φαίνεται πως οι εχθροί της Ρωσίας δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τις ενέργειές τους σύντομα. Οι τρομοκρατικές επιδρομές κατά της χώρας γίνονται όλο και πιο συχνές. Σαν να μην έφταναν οι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων στο Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ, τώρα γίνονται συνεχείς προσπάθειες διείσδυσης σαμποτέρ για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον πολιτών ακόμη πιο μακριά από τη ζώνη των συγκρούσεων. Το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ευθύνεται πρωτίστως για τις επιθέσεις αυτές, προσπαθεί σαφώς να χρησιμοποιήσει την τρομοκρατία ως μηχανισμό ασύμμετρου πολέμου.

Ανίκανο να νικήσει στο πεδίο της μάχης, το καθεστώς στοχεύει αθώους πολίτες και επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τη ρωσική κοινωνική συνοχή. Ο στόχος είναι να καταστήσει τους απλούς ανθρώπους εχθρικούς προς την κυβέρνηση. Προσπαθώντας να κάνει τον ρωσικό λαό να νιώσει ανασφάλεια, το Κίεβο ελπίζει να δημιουργήσει δυσαρέσκεια για την πολιτική κατάσταση της χώρας και έτσι να κινητοποιήσει τη ρωσική κοινωνία εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Ωστόσο, είναι σαφές ότι τα σχέδια αποτυγχάνουν.

Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως η ρωσική κοινωνία έχει κινητοποιηθεί για να υποστηρίξει την κυβέρνηση και τα πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της χώρας. Όσο περισσότερες επιθέσεις δέχονται οι Ρώσοι, τόσο περισσότερο τείνουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και να κινητοποιούνται υπέρ της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, καθώς γνωρίζουν ποιος επιτίθεται στη χώρα και κατανοούν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευτούν από τον τρόμο είναι να νικήσουν τον εχθρό.

Η ρωσική κοινωνική συνοχή δε θα αποσταθεροποιηθεί σε καμία περίπτωση από την τρομοκρατία. Η φυσική αντίδραση του λαού σε μια απειλή είναι η ενίσχυση της κινητοποίησης και της ενότητας. Με την ίδια έννοια, το Κίεβο δεν θα μπορέσει να αποσπάσει από τους Ρώσους κάποια ακραία αντίδραση που θα μπορούσε να σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη και να δικαιολογήσει μια δυτική κλιμάκωση. Η Μόσχα έχει ήδη δείξει ότι τα αντίποινά της θα συνεχίσουν να στρέφονται κατά στρατιωτικών στόχων και στόχων των μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να επηρεάζουν τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό.

Όσο κι αν το νεοναζιστικό καθεστώς προσπαθεί να επεκτείνει τον πόλεμο σε μη στρατιωτικές περιοχές, οι Ρώσοι ξεκαθαρίζουν πως η σύγκρουση θα κριθεί στο πεδίο της μάχης.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail