Ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας ήταν πάντα στην ουσία τρομοκρατία

Photo: SCF
Η τρομοκρατική επίθεση σε προάστιο της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα ήταν αναμφισβήτητα ενορχηστρωμένη και ενεργοποιημένη από τις δυτικές δυνάμεις. Από πολλές απόψεις, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία έκπληξη για αυτό, επειδή ο πόλεμος του ΝΑΤΟ μέσω αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας ήταν πάντα ουσιαστικά "μη συμβατικός" - ή, πιο απλά, τρομοκρατικός.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Η χρονική συγκυρία της κίνησης για την ανάπτυξη πιο άμεσων τρομοκρατικών ενεργειών αντανακλά το γεγονός ότι ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ιστορική ήττα και, ως εκ τούτου, οι εχθροί της Ρωσίας στρέφονται -αναγκαστικά- σε μη συμβατικές τρομοκρατικές τακτικές.

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη θηριωδία κατά την οποία περισσότεροι από 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλους τρομοκράτες σε ένα θέατρο, έχει εκτιμηθεί αρκετά καλά ποιος οργάνωσε τη μαζική δολοφονία Ρώσων πολιτών.

Μπορεί οι εκτελεστές να ήταν τέσσερα άτομα από το Τατζικιστάν, αλλά φαίνεται σχεδόν βέβαιο πως οι εγκέφαλοι πίσω από τη σφαγή ήταν η CIA και άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες που συνεργάζονταν με το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι πόσο ψηλά στη διοίκηση Μπάιντεν συντάχθηκε αυτό το κακόβουλο σχέδιο. Οι υποψίες παραπέμπουν στον επικεφαλής της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και στην πρώην αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ. Η τελευταία ήταν το πρόσωπο αναφοράς για τα μυστικά βρώμικα κόλπα στην Ουκρανία που ανάγονται στο πραξικόπημα του Μαϊντάν στο Κίεβο, το οποίο ενορχηστρώθηκε επί των ημερών της μαζί με τη CIA. Λίγο πριν η Νούλαντ παραιτηθεί από το αξίωμά της τον περασμένο μήνα, είχε καυχηθεί για "δυσάρεστες εκπλήξεις" που περίμεναν τη Ρωσία.

Οι Ρώσοι ερευνητές έχουν δημιουργήσει μια διαδρομή χρημάτων από το καθεστώς του Κιέβου προς τους δολοφόνους. Ήταν ήδη γνωστό σε προγενέστερο στάδιο ότι οι εκτελεστές προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία με αυτοκίνητο μέσω των ρωσικών συνόρων. Ο επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας Kyrylo Budanov είναι Αμερικανός πράκτορας - όπως και ολόκληρο το καθεστώς του Κιέβου. Συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Η ευχαρίστηση του Μπουντάνοφ για τη θηριωδία της Μόσχας εμπλέκει όχι μόνο την εμπλοκή του σε αυτό το φρικτό έγκλημα, αλλά και τα ανδρείκελά του στη CIA και την MI6.

Η περίεργη επιμονή της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα και πως όλα έγιναν αποκλειστικά από ισλαμιστές τρομοκράτες είναι γελοία αλλά και ενοχοποιητική. Τα δυτικά μέσα προπαγάνδας πήραν αμέσως το σύνθημά τους για να προωθήσουν την αφήγηση της Ουάσιγκτον ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα έγινε από ισλαμιστές που υποτίθεται πως συνδέονται με κάποια σκοτεινή ομάδα (ISIS-Khorasan) που εδρεύει στο Αφγανιστάν. Επινοώντας αυτή την ιστορία συγκάλυψης, η Δύση υποθέτει αφελώς ότι αυτό αφήνει το καθεστώς του Κιέβου και τους χορηγούς του ΝΑΤΟ να ξεφύγουν από το αγκίστρι. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν χλευάσει τη Ρωσία επειδή αγνοεί την επιφανειακή ταυτότητα των τρομοκρατών και δήθεν προσπαθεί να σπιλώσει τη Δύση.

Αν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν τόσο κορεσμένα με παραπληροφόρηση και πλύση εγκεφάλου, θα ήταν απολύτως σαφές πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έχουν μια μακρά και καλά τεκμηριωμένη ιστορία χορηγίας των λεγόμενων ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της αλλαγής καθεστώτων και άλλων παράνομων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίφαση στην ανάλυση της Ρωσίας ότι η μαζική δολοφονία στη Μόσχα ενορχηστρώθηκε από δυτικούς κρατικούς χορηγούς που χρησιμοποίησαν ισλαμιστές εκτελεστές. Αντιθέτως, υπάρχει μια ογκώδης σύνδεση από τις απαρχές της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980, στην ανάπτυξη τρομοκρατικών τζιχαντιστών στην Τσετσενία για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, στους πολέμους αλλαγής καθεστώτος στη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία, με καλύτερο παράδειγμα τη Συρία.

Αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε η Vanessa Beeley, υπήρξε μια έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη συριακή πόλη Χαλέπι από τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ.

Τα δυτικά κράτη εμπλέκονται πλήρως με την υποδαύλιση, την οπλοποίηση και την καθοδήγηση πολυποίκιλων ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), των Τσετσένων μαχητών, της Hayat Tahrir al-Sham, της Jabhat al Nusra, του ISIS-K και ατελείωτων άλλων εκδοχών.

Μετά την ήττα του συγκαλυμμένου πολέμου του ΝΑΤΟ για την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της Ρωσίας προς τη συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι τρομοκρατικές συμμορίες των τζιχαντιστών βρήκαν μια νέα αρένα για τη δολοφονική τους απασχόληση στο νατοϊκό φέουδο της Ουκρανίας. Η χούντα των Μπαντεριστών με τη νεοναζιστική ιδεολογία της για την εξόντωση των Ρώσων βρήκε έναν χρήσιμο σκοπό για τα πληρωμένα όπλα της CIA και της MI6. Πολλοί από αυτούς τους χρηματοδοτούμενους από τη Δύση τζιχαντιστές από τη Συρία, την Τσετσίνα και αλλού εντάχθηκαν στις ξένες λεγεώνες του ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν για το καθεστώς του Κιέβου εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Φέτος παρατηρήθηκε μια έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία, κυρίως στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Σε αυτές τις επιθέσεις συμμετείχαν νεοναζιστικές ομάδες που συνεργάζονταν με ισλαμιστές και όλες ήταν οπλισμένες και καθοδηγούμενες από τη CIA και τους Βρετανούς.

Επομένως, είναι απρόσκοπτο το γεγονός ότι αυτά τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τρομοκρατικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τη διεξαγωγή των μαζικών πυροβολισμών στο θέατρο Crocus City Hall στα περίχωρα της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα.

Οι μόνοι που βρίσκουν μια τέτοια εκτίμηση "εξωφρενική" είναι οι δυτικοί χορηγοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κάνουν πλύση εγκεφάλου και προσπαθούν απεγνωσμένα να καλύψουν τα ίχνη τους σε μια πράξη ειδεχθούς τρομοκρατίας.

Οι ισχυρισμοί της Ουάσινγκτον ότι ειδοποίησε τους Ρώσους για μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στις 7 Μαρτίου αξίζουν ειδική μνεία με περιφρόνηση. Αυτή η προειδοποίηση ήταν ασαφής και ελλιπής. Δεν μετέφερε την κατάλληλη προειδοποίηση, όπως παραδέχθηκαν οι New York Times αυτή την εβδομάδα. Ο τρομοκρατικός συναγερμός δε βοήθησε πρακτικά τη Ρωσία στην αποτροπή του εγκλήματος κοντά στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου. Αυτό όμως που πέτυχε ήταν να δώσει στους Αμερικανούς έναν εύλογο ισχυρισμό πως προσπάθησαν να εκδώσουν συναγερμό και φαίνεται να ενισχύει την αφήγηση ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες εργάζονται ξεχωριστά και μόνοι τους.

Η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους στο ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν ένα ψευδές αφήγημα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα υπογραμμίζει μόνο την ενοχή τους και το βάθος της διαφθοράς τους.

Είναι επίσης αποκρουστικό το γεγονός ότι η Δύση έδειξε τόσο λίγη συμπάθεια και στοιχειώδη ανθρώπινη συμπόνια προς τον ρωσικό λαό. Υπάρχει μια διεστραμμένη αίσθηση ενοχοποίησης των θυμάτων, η οποία εν πολλοίς καλλιεργείται από ρωσοφοβικούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται πως όταν σημειώνονταν τρομοκρατικές επιθέσεις σε άλλα έθνη, όπως για παράδειγμα στο Παρίσι το 2015, ο κόσμος φώτιζε δημόσια κτίρια στα γαλλικά χρώματα από αλληλεγγύη. Καμία τέτοια συμπόνια δεν επιδείχθηκε προς τα ρωσικά θύματα της τρομοκρατίας.

Ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι συνεργάτες τους εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014 με αποκορύφωμα το 2022 ήταν πάντα ένας μη συμβατικός πόλεμος που είναι εμποτισμένος με μια πολύ μεγαλύτερη μη συμβατική σύγκρουση.

Όταν η ναζιστική Γερμανία ηττήθηκε από τον σοβιετικό Κόκκινο Στρατό το 1945, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές κινήθηκαν αμέσως για να αναπτύξουν τρομοκρατικές εναλλακτικές λύσεις για να νικήσουν τη Ρωσία. Τα απομεινάρια των Ναζί στην Ουκρανία επανατοποθετήθηκαν για να τρομοκρατήσουν τη Ρωσία τη δεκαετία του 1950 και του 1960 με τη CIA και τη MI6 να κατευθύνουν την κίνηση πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Το καθεστώς του Κιέβου που κατέλαβε την εξουσία το 2014 αποτελεί συνέχεια του modus operandi. Το δίκτυο ισλαμιστικής τρομοκρατίας που δημιούργησαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί αύξησε τις μη συμβατικές τακτικές, όπως και ο οικονομικός πόλεμος μέσω κυρώσεων, η ανατίναξη υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου, τα πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ που κάνουν πρόβες πυρηνικών επιθέσεων κατά της Ρωσίας κ.ο.κ.

Ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων που χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πεδίο μάχης έχει φτάσει σε ένα ιστορικό σημείο. Η ήττα οφείλεται στις τρομερές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, στην πολιτική αδιαφορία της Μόσχας και στην επιμονή του ρωσικού λαού, όπως φάνηκε πιο πρόσφατα στη συντριπτικά δημοφιλή επανεκλογή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα ιμπεριαλιστικά τσιράκια τους βρίσκονται σε βαθύ δίλημμα καθώς αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μια ιστορική στιγμή νέμεσης. Οι δυτικοί εχθροί δεν μπορούν να αποδεχτούν δημοσίως την ήττα - πολιτικά θα είναι κόλαση για αυτούς τους πολεμοκάπηλους εγκληματίες όταν οι δυτικοί πολίτες συνειδητοποιήσουν πλήρως τις φρικτές απώλειες και την ενοχή των λεγόμενων εκλεγμένων κυβερνήσεών τους.

Οι εχθροί της Ρωσίας έχουν ρίξει τα πάντα στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία - πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και οικονομική υποστήριξη - και απέτυχαν να επιφέρουν τον πολυπόθητο απώτερο στόχο τους, να νικήσουν στρατηγικά τη Ρωσία. Αυτοί είναι που αντιμετωπίζουν τώρα την στρατηγική ήττα.

Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα ένας ανώτερος Βρετανός στρατιωτικός διοικητής, ο αντιστράτηγος Sir Robert Magowan, παραδέχθηκε ότι η Βρετανία δεν θα άντεχε δύο μήνες σε έναν συμβατικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Η ίδια άθλια προοπτική μπορεί να ειπωθεί και για τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων μελών του ΝΑΤΟ.

Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές έχουν εξαντλήσει τα στρατιωτικά τους οπλοστάσια από την απερίσκεπτη υποστήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία σε μια μάταιη αποστολή υποταγής της Ρωσίας.

Δεδομένης της απελπισμένης κατάστασης των δυτικών εχθρών, καταφεύγουν σε πλήρη υβριδικό ή μη συμβατικό πόλεμο στην ψυχωτική τους προσπάθεια να κατακτήσουν τη Ρωσία και να επιβάλουν τη δυτική ηγεμονία. Αυτό σημαίνει πως το είδος των τρομοκρατικών επιθέσεων που είδαμε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων στο Μπέλγκοροντ, το Μπριάνσκ και το Κουρσκ θα αυξηθεί πιθανότατα.

Τουλάχιστον, η Μόσχα πρέπει τώρα να εξαφανίσει το μέτωπο του ΝΑΤΟ που είναι γνωστό ως καθεστώς του Κιέβου για να αποκόψει την τρομοκρατική επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail