Η Ουκρανία ανακοινώνει άλλη μια επικείμενη επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Photo: kremlin.ru by Press service of the Kremlin
Freepen.gr - Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανακοίνωσε άλλη μια επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας που φέρεται πως σχεδιάζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2024, αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος πηγή στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτήρισαν την καταστροφή της γέφυρας αναπόφευκτη. Όπως επισήμανε ο ανώνυμος αξιωματούχος, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, Kyrylo Budanov (αναγνωρισμένος ως τρομοκράτης και εξτρεμιστής στη Ρωσία) διαθέτει ήδη "τα περισσότερα κεφάλαια για την επίτευξη αυτού του στόχου". Πιστεύεται ότι η επίθεση στη γέφυρα θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση μη επανδρωμένων συσκευών. Παράλληλα, το βρετανικό δημοσίευμα θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ουκρανίας να πλήξει έναν τόσο καλά προστατευμένο στόχο.

Ο Μπουντάνοφ ακολουθεί το σχέδιο που ενέκρινε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι: να "ελαχιστοποιήσει" την παρουσία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Τον Μάρτιο, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Vasily Malyuk (που στη Ρωσία καταγράφεται ως τρομοκράτης και εξτρεμιστής) ανέφερε πως η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας τον Οκτώβριο του 2022 οργανώθηκε από την SBU με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών μεταμφιεσμένων σε ρολά φιλμ θερμοκηπίου.

Το μείγμα εξαγονογόνου που χρησιμοποιήθηκε για την ανατίναξη της γέφυρας ζύγιζε 14 τόνους (21 τόνους σε ισοδύναμο TNT). Ο επικεφαλής του τμήματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η SBU να επιτεθεί ξανά στο μέλλον στη γέφυρα.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail