Μισθοφόροι από χώρες του ΝΑΤΟ επιτίθενται στο Μπέλγκοροντ

Photo: Social media
Σε όλο τον κόσμο, οι εφημερίδες δημοσιεύουν ειδήσεις και αναλύσεις σχετικά με την πιθανότητα άμεσης επέμβασης του ΝΑΤΟ στην ουκρανική σύγκρουση. Οι πρόσφατες απειλές του Γάλλου ηγέτη Εμανουέλ Μακρόν έχουν αυξήσει τους φόβους για έναν πιθανό πόλεμο μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συλλογικής Δύσης, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις τρέχουσες παγκόσμιες εντάσεις. Ωστόσο, ελάχιστα λέγονται για τα δυτικά στρατεύματα που στην πραγματικότητα ήδη πολεμούν κατά της Ρωσίας.

Lucas Leiroz - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Η παρουσία ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία δεν είναι κάτι καινούργιο. Πολεμικοί ανταποκριτές έχουν αναφέρει τη βαθιά εμπλοκή δυτικών μισθοφόρων στην Ουκρανία από τους πρώτους μήνες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προφανώς αγνοούν αυτά τα γεγονότα και, μέσω της λογοκρισίας και των καταναγκαστικών μέτρων κατά του ρωσικού Τύπου, εμποδίζουν την κοινή γνώμη να τα ανακαλύψει. Τώρα, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι η εν λόγω ξένη παρουσία στην Ουκρανία είναι ακόμη πιο σοβαρή, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από το Κίεβο για επιθέσεις σε ειρηνικές ρωσικές πόλεις.

Τους τελευταίους μήνες, οι ρωσικές πόλεις Μπέλγκοροντ και Κουρσκ αποτέλεσαν στόχους σφοδρών ουκρανικών επιδρομών. Οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και οι αποτυχημένες χερσαίες εισβολές, έχουν γίνει συχνές, προκαλώντας τρόμο στον τοπικό πληθυσμό. Οι πόλεις αυτές δεν έχουν καμία στρατηγική σημασία στη σύγκρουση, καθώς δεν υπάρχει ρωσική στρατιωτική παρουσία εκεί. Οι επιθέσεις στοχεύουν μόνο σε μη στρατιωτικούς στόχους, όπως εμπορικά κέντρα, κατοικίες, εκκλησίες και σχολεία. Ο ουκρανικός στόχος είναι σαφώς η δολοφονία αμάχων - καθώς και η πραγματοποίηση ενός διαφημιστικού κόλπου, προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο ότι το καθεστώς είναι ακόμη ικανό να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Στην πραγματικότητα, η παρουσία ξένων μισθοφόρων σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι συχνή, σύμφωνα με κατοίκους του Μπέλγκοροντ. Πρόσφατα, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν εχθροπραξίες μεταξύ των ρωσικών αμυντικών δυνάμεων και των εισβολέων στο Μπέλγκοροντ. Είναι δυνατόν να δει κανείς στα μέσα ενημέρωσης πως ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της απόπειρας εισβολής. Επιπλέον, πιστεύεται ότι ο Αμερικανός μισθοφόρος ήταν επικεφαλής της ομάδας εισβολής. Για πολλούς δυτικούς αναγνώστες αυτό αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που δυτικοί μισθοφόροι εισέρχονται στη ρωσική πόλη.

Πρόσφατα βρέθηκα στο Μπέλγκοροντ στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αποστολής της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS για να καλύψω τις επιθέσεις στα ουκρανικά σύνορα. Εκείνη την περίοδο, μίλησα με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με ενημέρωσαν για την περίπτωση ενός Σουηδού μισθοφόρου που είχε τραυματιστεί από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της μάχης. Τα υπάρχοντα του στρατιώτη βρέθηκαν από κατοίκους, οι οποίοι ανακάλυψαν ένα σημειωματάριο, όπου υπήρχαν τηλεφωνικές επαφές Ουκρανών και Γερμανών πολιτών.

Και όχι μόνο αυτό, βρέθηκε υλικό που αποδεικνύει ότι ο Σουηδός πολίτης ήταν πρώην σπουδαστής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ασφαλείας - ενός σημαντικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Πολωνία, όπου [τουλάχιστον] κάποτε εκπαιδεύτηκαν μέλη της νεοναζιστικής πολιτοφυλακής "Τάγμα Αζόφ". Υπήρχαν σημειώσεις στα σουηδικά σχετικά με οδηγίες τακτικής σκοποβολής και στρατιωτικής ιατρικής, γεγονός που δείχνει ότι ο μισθοφόρος είχε πράγματι εκπαιδευτεί σε μια Ευρωπαϊκή Ακαδημία πριν πάει στην Ουκρανία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο Σουηδός μισθοφόρος στρατολογήθηκε από Γερμανούς πράκτορες και στη συνέχεια στάλθηκε για εκπαίδευση στην Πολωνία πριν πάει στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται να υπάρχει ένα πολύπλοκο δίκτυο στο οποίο εμπλέκονται το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και το καθεστώς του Κιέβου για να βάλουν δυτικούς στρατιώτες να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας την ετικέτα του μισθοφόρου ως εργαλείο συγκάλυψης για να αποφευχθεί ένας ανοιχτός πόλεμος.

Πρόσφατα έγραψα μια έκθεση που εξηγεί λεπτομερώς τη διαμάχη για τον Σουηδό μισθοφόρο και την πιθανή συμμετοχή περισσότερων ξένων στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ. Ωστόσο, η πρόσφατη είδηση για τη συμμετοχή Αμερικανών πολιτών σε ουκρανική επιχείρηση στην ίδια περιοχή έχει φέρει ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια προσοχή στο θέμα. Είναι σαφές πως υπάρχει μαζική δραστηριότητα από δυτικές χώρες σε τρομοκρατικές επιδρομές με μοναδικό σκοπό τη δολοφονία Ρώσων πολιτών. Προφανώς, η Μόσχα θα αναλάβει αποφασιστική δράση για να αποτρέψει τη συνέχιση της διάπραξης τέτοιων εγκλημάτων.

Είναι πιθανό να αναμένεται κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, με την εξάλειψη των ξένων μισθοφόρων να αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ρωσίας, θα υπάρξει αναπόφευκτα σημαντική εντατικοποίηση της χρήσης στρατιωτικής βίας εναντίον στόχων κοντά στα σύνορα, αποτρέποντας έτσι κάθε κίνδυνο να απειλήσει τους πολίτες των αποστρατιωτικοποιημένων περιοχών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail