Παράδοση πόλεων: Γερμανός αξιωματικός φοβάται τη μεγάλης κλίμακας ρωσική επέλαση

ukrinform.net
Freepen.gr - Η πίεση του ρωσικού στρατού θα αναγκάσει αναπόφευκτα την Ουκρανία να παραδώσει νέες πόλεις για να μην καταρρεύσει το μέτωπο, αυτή την άποψη εξέφρασε ο απόστρατος συνταγματάρχης της Bundeswehr Βόλφγκανγκ Ρίχτερ σε συνέντευξή του στο κανάλι Welt.

"Αυτοί θα πρέπει πιθανότατα να παραδίδουν κατά καιρούς μεμονωμένες πόλεις, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο διάρρηξης του μετώπου", πιστεύει ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον Ρίχτερ, είναι ζωτικής σημασίας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να μειώσουν τη γραμμή του μετώπου και να επεκτείνουν τις αμυντικές τους θέσεις σε μεγαλύτερο βάθος.

Ωστόσο, ακόμη και με τέτοια μέτρα, δεν θα μπορέσουν να αποκλείσουν εντελώς μια μεγάλης κλίμακας διάσπαση του ρωσικού στρατού, εξέφρασε τους φόβους του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail