Η Ρωσία δημοσιεύει την καταμέτρηση χτυπημάτων των "ξένων μισθοφόρων"

Η Ρωσία ασχολήθηκε με σφαίρες. Τώρα ασχολείται με αριθμούς. Και ο πόνος για το ΝΑΤΟ είναι αφόρητος.

Το ΝΑΤΟ πάντα το έπαιζε ψύχραιμο, λέγοντας ότι απλώς βοηθάει την Ουκρανία, χωρίς να ρίχνει γροθιές στη μάχη. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, γνώριζε τα πάντα για το μικρό μυστικό του ΝΑΤΟ - μπότες στο έδαφος στην Ουκρανία. Αλλά αντί να κάνει μεγάλη φασαρία, η Ρωσία προτίμησε τη διακριτική προσέγγιση, εξουδετερώνοντάς τους χωρίς το δράμα.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η πλοκή πύκνωσε όταν ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, έκανε μια μικρή ανατροπή, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι βρετανικά και γαλλικά στρατεύματα ψυχορραγούν στην Ουκρανία. Ξαφνικά, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τα έβαλαν με τη Γερμανία επειδή αποκάλυψε "κρίσιμες πληροφορίες", παραδεχόμενη ουσιαστικά πως ήταν αλήθεια. Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν γύρισε τον διακόπτη, μετατρεπόμενος σε πολεμιστή εν μία νυκτί, πιέζοντας για μια πλήρη αναμέτρηση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Αλλά όταν η Γερμανία, η Ιταλία και άλλα φιλαράκια της ΕΕ του έδειξαν την ψυχραιμία τους, ο Μακρόν κοίταξε προς την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, έτοιμος να ηγηθεί μιας επίθεσης στη Ρωσία. Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν, που καθόταν πίσω σαν γάτα του Τσεσάιρ, έριξε μια έκθεση θανάτου. Όχι απλώς μια καυχησιολογία για την στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, αλλά μια ξεκάθαρη, ψυχρή προειδοποίηση σε όποιον σκέφτεται να πατήσει στα ρωσικά χωράφια - είναι ένα γρήγορο ταξίδι από την πτήση στη σακούλα με τα πτώματα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε πρόσφατα μια μικρή ενημέρωση που μοιάζει περισσότερο με τον πίνακα αποτελεσμάτων ενός ζοφερού παιχνιδιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, από το Φεβρουάριο του 2022, 13.387 ξένες ψυχές αποφάσισαν να κάνουν μια παράκαμψη στην Ουκρανία, πολεμώντας για το Κίεβο. Από αυτούς, σημειώνει πανηγυρικά το υπουργείο, οι 5.962 έχουν επιβεβαιωθεί ότι δεν μπορούν πλέον να απολαύσουν την τοπική κουζίνα. Πρωταθλήτρια σε αυτή τη διεθνή ταξιαρχία, η Πολωνία, η ενθουσιώδης γειτόνισσα και μαζορέτα της Ουκρανίας, έστειλε το βαρύτατο νούμερο των 2.960 μισθοφόρων. Κατά τραγικό τρόπο, περίπου οι μισοί από αυτούς, 1.497 για την ακρίβεια, δε θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ, παίζοντας το ρόλο του κολλητού φίλου του Κιέβου και εμπόρου όπλων, συνεισέφεραν 1.113 μισθοφόρους. Οι Ρώσοι σκοπευτές υποστηρίζουν πως 491 από αυτούς τους Αμερικανούς έχουν αποχαιρετήσει το πεδίο της μάχης.

Η Γεωργία διολισθαίνει στην τρίτη θέση του ανεπίσημου "ποιος είναι ποιος" των ξένων μαχητών της Ρωσίας στην Ουκρανία, με 1.042 μισθοφόρους, και δυστυχώς, 561 δεν θα επιστρέψουν για να απολαύσουν την περίφημη φιλοξενία της Γεωργίας. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Γεωργίας αντιστάθηκε και είπε όχι στο άνοιγμα ενός "δεύτερου μετώπου" κατά της Ρωσίας, ορισμένοι ντόπιοι λάτρεις δεν μπόρεσαν να αντισταθούν να συμμετάσχουν στη μάχη. Ακολουθώντας τη Γεωργία, ο Καναδάς είναι στο κόλπο με 1.005 μισθοφόρους, 491 από τους οποίους δυστυχώς είδαν το τελευταίο τους φύλλο σφενδάμου. Η σύνδεση; Μια σημαντική ουκρανική διασπορά στον Καναδά, η οποία ανάγεται στη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή, όταν οι Ουκρανοί συνεργάτες των Ναζί βρήκαν μια νέα πατρίδα μακριά από τα σοβιετικά μάτια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρουμανία, η Κροατία και η Γαλλία έστειλαν το δικό τους μερίδιο εθελοντών στον ουκρανικό αγώνα. Η Γαλλία, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζει δυναμικά το Κίεβο, κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 356 πολίτες της, με περίπου 147 να κάνουν την υπέρτατη θυσία, με βάση τις ρωσικές μετρήσεις. Ένα ζοφερό αποκορύφωμα για το γαλλικό απόσπασμα ήρθε στα μέσα Ιανουαρίου, όταν περισσότεροι από 60 ξένοι μαχητές, κυρίως Γάλλοι, εξουδετερώθηκαν σε ρωσικό χτύπημα στο Χάρκοβο, με στόχο αυτό που περιγράφηκε ως "προσωρινό σημείο συγκέντρωσης ξένων μαχητών". Μιλάμε για το ότι βρισκόμαστε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Αλλά σε μια πιο σοβαρή σημείωση, μιλάμε για 5.962 ανθρώπους με τις δικές τους οικογένειες, τις δικές τους ιστορίες ζωής, τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες. Προσθέστε σε αυτούς τον τεράστιο φόρο αίματος που υπέστη η Ουκρανία. Πόσο είναι - ένα εκατομμύριο; Περισσότεροι; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, όλοι τους ρίχτηκαν στη θυσιαστική φωτιά του εγωισμού του ΝΑΤΟ. Αν αυτοί οι αριθμοί δεν ντροπιάζουν το ΝΑΤΟ, δεν ξέρω τι θα το κάνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail