Το γαλλικό ναυτικό προετοιμάζεται για πόλεμο - ναύαρχος

FILE PHOTO: French aircraft carrier Charles de Gaulle -  US Marine Corps / Maj. Joshua Smith
Freepen.gr - Η Γαλλία έχει μετατοπίσει τη ναυτική της στάση από την αναχαίτιση διακινητών ναρκωτικών και λαθροκυνηγών στην εκπαίδευση για ένα συμβατικό πόλεμο, δήλωσε ο υποναύαρχος Jacques Mallard στο Politico.

Ο Mallard διοικεί τη μοναδική ομάδα μάχης αεροπλανοφόρων της Γαλλίας, η οποία είναι χτισμένη γύρω από το πυρηνικό Charles de Gaulle. Μίλησε για τις αλλαγές σε αποκλειστική συνέντευξη στην έκδοση του Politico για την ΕΕ, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

"Μετακινούμαστε από έναν κόσμο όπου ήμασταν αρκετά ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί σε έναν κόσμο όπου αισθανόμαστε πως απειλούμαστε σε πιο τακτική βάση", δήλωσε ο Mallard. "Τώρα εκπαιδευόμαστε για άλλες αποστολές, ιδίως για αυτό που αποκαλούμε πόλεμο υψηλής έντασης".

"Η ναυμαχία γίνεται όλο και πιο πιθανή", είπε, και οι Γάλλοι ναύτες εξασκούνται τώρα να πολεμούν εναντίον "κάποιου που θέλει να μας καταστρέψει. Όχι κάποιον που θέλει να κάνει παράνομη διακίνηση, όχι κάποιον που θέλει να κλέψει ψάρια".Με το ρωσικό ναυτικό να εμπλέκεται στη Μαύρη Θάλασσα και τους Χούτι της Υεμένης να απαγορεύουν σκάφη που συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα, τα δυτικά ναυτικά πρέπει να αντιμετωπίσουν "όλο και πιο ανεμπόδιστους ανταγωνιστές", δήλωσε ο Mallard.

Εκεί είναι που γινόμαστε λίγο πιο επιθετικοί, ή τουλάχιστον, προετοιμαζόμαστε να γίνουμε", πρόσθεσε ο ναύαρχος.

Σύμφωνα με τον Mallard, το γαλλικό και το ιταλικό ναυτικό θα συμμετάσχουν σε μια κοινή άσκηση αργότερα αυτή την άνοιξη, βασισμένη στο πρόγραμμα "Polaris" που προσομοιώνει μια ναυμαχία. Η προσομοίωση μάχης, που εισήχθη το 2021, λειτουργεί για να "απελευθερώσει την τακτική σκέψη", κάτι που ο Mallard περιέγραψε ως "λίγο πιο ριψοκίνδυνο αλλά πολύ χρήσιμο".

Ενώ ο ναύαρχος δεν κατονόμασε τον αναμενόμενο εχθρό, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.
"Όσο οι Κινέζοι δεν έχουν εισβάλει στο νησί Λα Ρεϊνιόν ή δεν έχουν αποφασίσει να μας διώξουν από το νησί Μαγιότ", είπε, κατονομάζοντας δύο γαλλικά εδάφη στον Ινδικό Ωκεανό, "δεν υπάρχει λόγος να ξεχωρίσουμε τους Κινέζους ως τον κύριο αντίπαλό μας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail