Η Παγκόσμια Τράπεζα εκδίδει προειδοποίηση για την πτώχευση της Ουκρανίας

pixabay / nextvoyage
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη από το επόμενο έτος, εκτός εάν οι δυτικές χώρες συμφωνήσουν να διαγράψουν ή να αναδιαρθρώσουν τα χρέη της, δήλωσε το Σάββατο στο πρακτορείο TASS αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το Κίεβο εξαρτάται από την οικονομική βοήθεια των δυτικών υποστηρικτών του, αλλά η ξένη υποστήριξη έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ ένα πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ παραμένει καθηλωμένο στο Κογκρέσο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, σχολίαζε την τελευταία δόση χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων που έλαβε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με την πηγή, το τμήμα της Παγκόσμιας Τράπεζας που εκπροσωπεί τη Ρωσία ψήφισε κατά του δανείου, επικαλούμενο το καταστατικό του οργανισμού.

Το σχέδιο εγγράφου για την κατανομή των κονδυλίων επισημαίνει "ανοιχτά" την "καταστροφική" κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της Ουκρανίας λόγω της οικονομικής ύφεσης και της μείωσης της ξένης βοήθειας, δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

"Εάν το 2025 οι δυτικοί πιστωτές αρνηθούν να διαγράψουν τα χρέη του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των χρεών των ιδιωτικών εταιρειών και των τραπεζών, η χώρα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία", προειδοποίησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail