Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας προβλέπει πότε Ουκρανία θα χάσει νέα εδάφη

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα παραχωρήσουν ορισμένα εδάφη κατά τη διάρκεια του 2024, δήλωσε στο Reuters ο Matthew Saville, διευθυντής στρατιωτικής επιστήμης στο Βασιλικό Ενωμένο Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών.

"Ουσιαστικά, βλέπουμε στο μέτρο του δυνατού μια αρκετά ισχυρή αμυντική στάση (της Ουκρανίας ) το 2024, αλλά αναγνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί είναι πιθανό να παραχωρήσουν κάποια εδάφη στους Ρώσους", δήλωσε στο πρακτορείο.

Κατά τη γνώμη του, αυτό προκλήθηκε από την ανεπιτυχή ουκρανική αντεπίθεση το περασμένο καλοκαίρι, η οποία απέτυχε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές. Επιπλέον, η συγκέντρωση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας έπαιξαν επίσης ρόλο. 

Τώρα, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το Κίεβο αντιμετωπίζει το καθήκον να διατηρήσει ταυτόχρονα την άμυνά του και να προετοιμαστεί για μια επίθεση το 2025.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail