ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οι φόβοι του Μαξίμου

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τις συστημικές δημοσκοπήσεις το κόμμα του Βελόπουλου συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 8 και 10 ποσοστιαίων μονάδων ερχόμενο τέταρτο στην κατάταξη οριακά πίσω (κατά 2 μονάδες) από το ΠΑΣΟΚ. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Θα ήταν αυτός λόγος για να ανησυχήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι βέβαια. 

Τι γίνεται όμως με την αντισυστημική ψήφο; Γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε προσωπική επίθεση στην ομιλία του στο Ζάππειο στον Βελόπουλο; Πόσο μπορεί να είναι πραγματικά το ποσοστό του;
Οι απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα έρχονται και μαζί με αυτά οι μηχανορραφίες του παρασκηνίου των επόμενων μηνών. 

Το μεγάλο πρόβλημα για όλες τις κυβερνήσεις από το 2019 και για πολλές δεκαετίες  είναι και θα είναι  το που θα κατευθυνθεί η αντισυστημική  ψήφος. Δηλαδή το ποσοστό των ψηφοφόρων που απεχθάνονται την υπάρχουσα μορφή λειτουργίας του πολιτεύματος, του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών. Οι γνωστοί θιασώτες του "να καεί να καεί το μπουρδέλ@ η βουλή " και των λοιπών αντίστοιχων σλογκαν. 

Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για το εγχώριο σύστημα είναι ότι αυτό το ποσοστό συνεχώς μεγαλώνει. 

Το πολιτικό σύστημα κατάφερε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πληθυσμού να το οδηγήσει στην αποχή (το πως χρειάζεται ένα τεράστιο ξεχωριστό ποστ). Εδώ να πούμε ότι η μεγαλύτερη αποτυχία των αντισυστημικών ήταν ότι έφαγαν αυτό το παραμύθι και το έφαγαν γιατί έχουν άγνοια του ισχύοντος εκλογικού νόμου της χώρας μας. 

Το υπόλοιπο μέρος της αντισυστημικής ψήφου πήγε ανάλογα με την πολιτική κατεύθυνση στην Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ένα σημαντικό ποσοστό στο ΚΚΕ. 

Στις πρόσφορες δημοσκοπήσεις παρατηρείται ένα ακόμα πιο ρευστό περιβάλλον ψήφο - κυρίως λόγω της χαλαρότητας των ευρωεκλογών - όπου φαίνεται να ανεβάζει σημαντικά ποσοστά η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ της Αφροδίτης Λατινοπούλου και να επιστρέφει στο πολιτικό σκηνικό το ΜΕΡΑ25. 

Μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό ερχόμαστε να δούμε γιατί ο Πρωθυπουργός έκανε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Βελόπουλο τονίζοντας μάλιστα της "επιστολές Ιησού και τις κεραλοιφές". Η απάντηση είναι προφανής:  Η Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος, ως το κατ΄εξοχήν αρχηγικό κόμμα της πατριωτικής δεξιάς, μπορεί να συγκεντρώσει ένα ακόμα 5% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από τους απέχοντες, είτε ως ψήφο διαμαρτυρίας, είτε ως επιλογή για να επέλθει ανακάτεμα στην πολιτική τράπουλα. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Βελόπουλος μπορεί τους επόμενους μήνες να φιγουράρει είτε ως το τρίτο είτε ακόμα και ως το δεύτερο πολιτικό κόμμα της χώρας μας, που σημαίνει με τη σειρά του ότι εκεί αρχίζει και το στενό μαρκάρισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όση δυσκολία έχει το επιχειρηματικό και μιντιακό σύστημα να προωθήσει ή να χρηματοδοτήσει ξανά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εάν δει τον Κυριάκο Βελόπουλο στην 3ή ή την 2η θέση τότε να ξέρετε θα γίνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανακατεύθυνση ισχύος (και χρήματος) από τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές.
Και τότε θα βαρεθείτε να βλέπετε τον Βελόπουλο στα κανάλια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail