Η Ουγγαρία προχωρά στην απαγόρευση των ενεργειακών ποτών για τα παιδιά

pixabay / Joenomias
Freepen.gr - Ο μικρότερος εταίρος του συνασπισμού της Ουγγαρίας, το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (KDNP), κατέθεσε στο κοινοβούλιο τροποποίηση του νόμου για την προστασία των καταναλωτών, η οποία θέτει τα ενεργειακά ποτά κάτω από τους ίδιους περιορισμούς με το αλκοόλ και τα προϊόντα γενετήσιας ζωής, με αποτέλεσμα την ουσιαστική απαγόρευση για τους ανηλίκους.

Ο βουλευτής του KDNP Lőrinc Nacsa εξήγησε ότι το ποσοστό των παιδιών που πίνουν ενεργειακά ποτά αυξάνεται και πως οι περισσότεροι νέοι βλέπουν τα ενεργειακά ποτά ως μόδα και τα καταναλώνουν σχεδόν ως αθλητικά ποτά.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν εκατοντάδες περιπτώσεις νέων, κυρίως αγοριών, ηλικίας 12 έως 18 ετών, που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα λόγω υπερκατανάλωσης ενεργειακών ποτών.

Τόνισε επίσης πως αρκετές ιατρικές μελέτες της ΕΕ και της Ουγγαρίας έχουν δείξει ότι η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης και ζάχαρης είναι επιβλαβής για τον αναπτυσσόμενο οργανισμό, σε βαθμό που ακόμη και η Ένωση Ενεργειακών Ποτών έχει επιβεβαιώσει έρευνα πως τα παιδιά δεν πρέπει να καταναλώνουν καφεΐνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail