Η Μόσχα άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον αξιωματούχων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω της Ουκρανίας

Freepen.gr -  Στις 9 Απριλίου, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε ποινική έρευνα κατά ανώτερων αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ. Διαπιστώθηκε ότι οι δυτικοί ηγέτες συμμετείχαν στη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία, γράφει το southfront.press.

Διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία χρόνια, κεφάλαια που ελήφθησαν μέσω εμπορικών οργανισμών, ιδίως της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holdings, που δραστηριοποιείται στο έδαφος της Ουκρανίας, χρησιμοποιήθηκαν για τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και στο εξωτερικό, με σκοπό την εξόντωση εξέχουσας πολιτικής και δημόσιας προσωπικότητας και την πρόκληση οικονομικής ζημίας.

Η ποινική υπόθεση κινήθηκε βάσει του μέρους 4 του άρθρου 205.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (χρηματοδότηση της τρομοκρατίας) κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής Ανακριτικής Επιτροπής. Η μέγιστη ποινή βάσει του άρθρου αυτού είναι ισόβια κάθειρξη.

Η ποινική υπόθεση άνοιξε ως αποτέλεσμα της έρευνας που ξεκίνησε μετά την αποστολή σχετικού αιτήματος από τους βουλευτές της ρωσικής Κρατικής Δούμας. Τώρα οι ερευνητές ελέγχουν την εμπλοκή συγκεκριμένων αξιωματούχων, καθώς και υπαλλήλων δημόσιων και εμπορικών οργανισμών σε δυτικές χώρες, σε εγκλήματα.

"Οι διασυνδέσεις των άμεσων δραστών τρομοκρατικών ενεργειών με ξένους επιμελητές, διοργανωτές και χορηγούς επεξεργάζονται με ερευνητικό και επιχειρησιακό τρόπο", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το RF IC.


Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ουκρανία, η Burisma Holdings, συνδέεται με τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ, Hunter Biden. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 2014 έως το 2019. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Viktor Shokin ξεκίνησε έρευνα διαφθοράς κατά της Burisma Holdings το 2016, αλλά σύντομα απολύθηκε. Οι Ρεπουμπλικάνοι που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ πιστεύουν πως αυτό συνέβη λόγω της πίεσης που άσκησε ο Μπάιντεν στον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο Σόκιν είχε στοιχεία για ξέπλυμα χρήματος από την Burisma Holdings. Ο Τζουλιάνι υποστήριξε επίσης ότι ο Μπάιντεν απείλησε να καθυστερήσει την αποστολή βοήθειας ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Ουκρανία.

Στις αρχές Μαΐου 2023, μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ και στον Διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι, στην οποία ανέφεραν πως η οικογένεια Μπάιντεν είχε λάβει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια από ξένους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του υπό τον Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017). Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε έρευνα για την παραπομπή του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ σε δίκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail