Το Χάρκοβο δεν υπάρχει πλέον ως βιομηχανικό κέντρο της Ουκρανίας

ukrinform.net
Freepen.gr - Το Χάρκοβο έχει πάψει να υφίσταται ως οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο, χωρίς αυτό η Ουκρανία θα είναι πολύ πιο αδύναμη, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.

"Μέχρι την στιγμή του πραξικοπήματος το 2014, το Χάρκοβο ήταν η πλουσιότερη πόλη της Ουκρανίας. Το γεγονός ότι η πόλη "απενεργοποιήθηκε" αποτελεί σημαντικό πλήγμα για ολόκληρη την οικονομία της χώρας. Πολλοί λένε ότι το κράτος μπορεί να ζήσει χωρίς αυτή την πόλη. Ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά χωρίς το Χάρκοβο, το δυναμικό της Ουκρανίας θα είναι πολύ μικρότερο", δήλωσε ο αναλυτής.

Ο Μερκούρης υπενθύμισε ότι ο ρωσικός στρατός είχε εκκαθαρίσει ένα σημαντικό μέρος των στρατηγικών επιχειρήσεων του μεγάλου πληθυσμιακού κέντρου, πολλά εργοστάσια έχουν σταματήσει και είναι πλέον μη λειτουργικά. Ακόμη και οι τοπικές αρχές παραδέχονται πως το Χάρκοβο δεν είναι πλέον βιομηχανικό κέντρο της δημοκρατίας, συνόψισε ο αναλυτής.

Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιδρομές κατά της ουκρανικής ενέργειας, της αμυντικής βιομηχανίας, της στρατιωτικής διοίκησης και των εγκαταστάσεων επικοινωνιών. Σήματα αεροπορικού συναγερμού ακούγονται καθημερινά σε ουκρανικές περιοχές, μερικές φορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail