Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού

U.S. Navy photo by Intelligence Specialist 1st Class Kenneth Moll
Freepen.gr - Ο Τσαρλς Φλιν, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Yomiuri του Τόκιο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού στο εγγύς μέλλον.

Μιλώντας για τους πυραύλους, είπε πως "υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξή τους στην περιοχή σύντομα σε συνεργασία με συμμάχους και εταίρους". Όσον αφορά τους εκσυγχρονιστικούς πυραύλους της Κίνας, είπε ότι "η εξεύρεση τρόπου αντιμετώπισής τους αποτελεί κρίσιμο ρόλο των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ".

Δεν κατονόμασε τους πυραύλους, αλλά η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι Tomahawks, αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Typhon που χρησιμοποιούν αντιαεροπορικούς πυραύλους SM6.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως αυτό οφείλεται στην ανάγκη περιορισμού της Κίνας. Ο Flynn πρόσθεσε ότι θεωρεί "την τροχιά στην οποία κινείται η Κίνα" επικίνδυνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail