Η Κίνα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί αποφασιστικά τα θαλάσσια συμφέροντά της

U.S. Navy
Freepen.gr - Η ΛΔΚ θα υπερασπιστεί αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στη θάλασσα και θα συνεχίσει να απαντά σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, δήλωσε ο κινεζικός στρατός κατά τις διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό στρατό στη Χαβάη.

Οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ και της Κίνας συναντήθηκαν στη Χαβάη στις 3-4 Απριλίου για να συζητήσουν θέματα ασφαλούς συνεργασίας στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο.

Όπως σημειώνεται από το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, η συνάντηση είχε ως στόχο την προώθηση της υγιούς, σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση, τα μέρη είχαν «ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα της θαλάσσιας και αεροπορικής ασφάλειας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

"Ο κινεζικός στρατός θα συνεχίσει να απαντά σε όλες τις επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς, θα διαφυλάξει σταθερά την εδαφική κυριαρχία, τα θαλάσσια δικαιώματα και συμφέροντα και θα προστατεύσει την περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία", ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση μετά τις συνομιλίες που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Ο κινεζικός στρατός τόνισε επίσης πως το Πεκίνο "αντιτίθεται αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια να τεθεί σε κίνδυνο η κυριαρχία και η ασφάλεια της Κίνας με το πρόσχημα της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και των πτήσεων".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail