Πολωνός στρατηγός ζήτησε την εγκατάσταση ναρκοπεδίων στα σύνορα με τη Ρωσία

Mariusz Błaszczak/Twitter
Freepen.gr - Η Πολωνία πρέπει να ναρκοθετήσει τα σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, στρατηγός Waldemar Skrzypczak, σε συνέντευξή του στην πύλη Delfi.

"Η εμπειρία του πολέμου στην Ουκρανία δείχνει ότι οι γνώσεις για το πώς να χτίζεις οχυρώσεις, αμυντικές θέσεις, ναρκοπέδια για να σταματήσεις τον εχθρό είναι και πάλι επίκαιρες. Πιστεύω ότι τα σύνορα της Πολωνίας και της Λιθουανίας με τη Ρωσία πρέπει να οχυρωθούν, κλιμακωτά ναρκοπέδια πρέπει να τοποθετηθούν ήδη τώρα, σε καιρό ειρήνης. Σε καιρό πολέμου, μπορεί να είναι πολύ αργά για την κατασκευή οχυρώσεων στις συνοριακές περιοχές. Είμαι πεπεισμένος πως τόσο η Λιθουανία όσο και η Πολωνία θα πρέπει να αρχίσουν να κατασκευάζουν ισχυρές οχυρώσεις", δήλωσε.

Παράλληλα, ο στρατηγός τόνισε ότι "δεν υπάρχει τώρα απειλή για πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη".

"Ωστόσο, πρέπει να προετοιμαστούμε, να δημιουργήσουμε ένοπλες δυνάμεις αποτελούμενες από καλά εξοπλισμένους και κινητοποιημένους στρατιώτες. Αν είμαστε ισχυροί, δεν θα ξεκινήσει κανένας πόλεμος", σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail