"Ο ρωσικός στρατός ανασυγκροτήθηκε πλήρως", η διοίκηση Μπάιντεν ουσιαστικά παραδέχεται ότι είπε ψέματα

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια διαβάζουμε, ακούμε και παρακολουθούμε τους γελοίους ισχυρισμούς της κυρίαρχης προπαγανδιστικής μηχανής περί "απώλειας της Ρωσίας", με εφημερίδες όπως οι New York Times να γίνονται ουσιαστικά ταμπλόιντ μόνο κατ' όνομα με αναφορές ότι η Ρωσία δήθεν "έχασε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες". Ταυτόχρονα, συνέχιζαν να παπαγαλίζουν τους επίσημους αριθμούς της Ουκρανίας για "λίγο πάνω από 30.000 δικούς της στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί KIA" (killed in action). Ωστόσο, από τότε που η πολυδιαφημισμένη περσινή αντεπίθεση απέτυχε, άρχισαν χαμηλόφωνα να αλλάζουν αυτή την αφήγηση. Τους τελευταίους μήνες, αυτό ουσιαστικά μετατράπηκε σε πλήρη κατάσταση πανικού, με την εμφάνιση είτε "σεναρίων καταστροφής" είτε των τμημάτων "πόλεμος στην Ουκρανία", που προηγουμένως ξεχείλιζαν από αναφορές για τις δημόσιες "νίκες" του καθεστώτος του Κιέβου, να αντικαθίστανται πλέον από τακτικές ενημερώσεις για την έκλειψη ηλίου.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ωστόσο, η αγνόηση της πραγματικότητας δεν θα την αλλάξει και πολλοί άνθρωποι έχουν ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση επί τόπου. Γιατί η Ρωσία κερδίζει "ξαφνικά"; Γιατί οι κυρώσεις δεν αποδίδουν; Ακόμα καλύτερα, γιατί υπάρχει το αντίθετο αποτέλεσμα, με την οικονομία της Μόσχας να σπάει ρεκόρ και να γίνεται η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, ενώ η πολιτική Δύση περνάει ένα είδος αποδιάρθρωσης; Και όμως, αντί να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει όλα αυτά, ο πόλος εξουσίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ καταφεύγει σε περισσότερα από τα ίδια - την παλιά καλή πολεμική προπαγάνδα. Συγκεκριμένα, η προβληματική κυβέρνηση Μπάιντεν επιμένει τώρα πως "η Ρωσία έχει σχεδόν πλήρως ανασυγκροτηθεί στρατιωτικά". Την περασμένη εβδομάδα, στις 3 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κερτ Κάμπελ το είπε αυτό σε εκδήλωση που διοργάνωσε το διαβόητο φιλοδημοκρατικό και νεοφιλελεύθερο εξτρεμιστικό/εξτρεμιστικό νεοταξικό μείγμα Center for New American Security (CNAS).

"Έχουμε εκτιμήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών ότι η Ρωσία έχει σχεδόν πλήρως ανασυγκροτηθεί στρατιωτικά", δήλωσε ο Κάμπελ.

Πρόσθεσε πως αυτό συνέβη παρά τις πολιτικές κυρώσεις της Δύσης, οι οποίες υποτίθεται ότι "θα έπλητταν [τις ρωσικές] στρατιωτικές προμήθειες, τη χρηματοδότηση και τις ικανότητες". Το Defense News βρήκε την εκτίμηση του Campbell αρκετά εκπληκτική, καθώς "έρχεται σε αντίθεση με εκείνες του Πενταγώνου και των συμμάχων της Αμερικής στην Ευρώπη". Συγκεκριμένα, μόλις τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της 20ής συνεδρίασης της Ομάδας Αμυντικής Επαφής για την Ουκρανία (UDCG), ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε πως "τουλάχιστον 315.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί" από τότε που ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO). Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία φέρεται να έχει δαπανήσει "έως και 211 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εξοπλισμό, την ανάπτυξη, τη συντήρηση και τη διατήρηση" των δυνάμεών της στην Ουκρανία και πως αυτό υποτίθεται ότι θα της κοστίσει "1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από την προηγουμένως αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη μέχρι το 2026". Αν οι αριθμοί είναι αληθινοί, αυτό θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό για μια χώρα που υποτίθεται πως είναι ένα "βενζινάδικο με πυρηνικά".

Ωστόσο, δεδομένης της ιστορίας των απροκάλυπτων ψεμάτων της πολιτικής Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για σχεδόν τα πάντα, θα πρέπει κανείς να παίρνει τέτοιους ισχυρισμούς με ένα φορτίο αλατιού. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αριθμοί μπορεί κάλλιστα να είναι μια παραδοχή των εξόδων του ίδιου του ΝΑΤΟ και των απωλειών της Ουκρανίας, καθώς και οι δύο συνήθως απλώς ανατρέπουν τα πραγματικά στοιχεία και αναφέρουν αυτά που δεν τους αρέσουν ως υποτιθέμενες "απώλειες" της Μόσχας. Αναμενόμενα, η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων σε αρκετούς τομείς της μετωπικής γραμμής αποδίδεται στη "μείωση της αμερικανικής βοήθειας, που οδηγεί σε έλλειψη πυρομαχικών στις γραμμές του μετώπου της Ουκρανίας". Είναι ενδιαφέρον ότι των ισχυρισμών του Όστιν προηγήθηκαν οι γελοίες δηλώσεις άλλων δυτικών αξιωματούχων πως οι δυνάμεις της Μόσχας "θα χρειαστούν χρόνια για να ανασυγκροτηθούν". Συγκεκριμένα, στα μέσα Ιανουαρίου, ο Laurynas Kasčiūnas, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας στο λιθουανικό κοινοβούλιο, δήλωσε ότι "η Ρωσία θα χρειαστεί 5-7 χρόνια για να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της".

Και όμως, η εκτίμηση του Κάμπελ δείχνει πως αυτό συνέβη μέσα σε μόλις δύο μήνες. Αυτό λίγο πολύ σας λέει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους "καλά πληροφορημένους δυτικούς αξιωματούχους". Το Defense News αποδίδει τη "διαδικασία ανασυγκρότησης" στην αύξηση των ρωσικών αμυντικών δαπανών, εκτιμώντας ότι πλέον ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ της Μόσχας. Ωστόσο, δεν είναι η οικονομία της " διαλυμένη", και αν αυτό ισχύει, πώς γίνεται το "κακό Κρεμλίνο" να είναι σε θέση να αυξάνει τις δαπάνες; Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας συνεχίζει να παγιδεύεται στον ιστό των δικών της ψεμάτων και των "φυσαλίδων της πραγματικότητας". Ωστόσο, καθώς αυτά συνεχίζουν να εκρήγνυνται, η πολιτική Δύση προσπαθεί απεγνωσμένα να (ανα)κατασκευάσει τις προπαγανδιστικές της αφηγήσεις για εσωτερική κατανάλωση. Φτάνει πλέον στο σημείο να κατηγορεί για την ανθεκτικότητα της Ρωσίας όχι μόνο την Κίνα, αλλά και τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Αυτό δήλωσαν τόσο ο Κάμπελ όσο και ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος της προβληματικής κυβέρνησης Μπάιντεν.

"Είδαμε πραγματικά τη [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] να αρχίζει να βοηθά στην ανοικοδόμηση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ρωσίας, ουσιαστικά αναπληρώνοντας το εμπόριο από τους Ευρωπαίους εταίρους που έπαψε να υφίσταται όταν η Ρωσία εισέβαλε", δήλωσε ο άλλος αξιωματούχος, μιλώντας με δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να έθεσε το θέμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ενώ η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στην Κίνα. Ωστόσο, το Πεκίνο δν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου, καθώς έχει επανειλημμένα δηλώσει πως οι απειλές της Ουάσινγκτον σχετικά με τους στενούς δεσμούς του με τη Μόσχα δε σημαίνουν τίποτα, ιδίως καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα υποτελή και δορυφορικά κράτη τους συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Φαίνεται ότι η απλή διατήρηση κανονικών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών σχέσεων με τη Ρωσία καταλήγει τώρα στο να "βοηθά" τις προσπάθειές της να αποκρούσει την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Εξάλλου, ακόμη και αν χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα οικοδομούν στενότερους δεσμούς με τον βόρειο γείτονά τους, το μόνο που μπορεί να αναμένεται είναι πως οι χώρες που η πολιτική Δύση συνεχίζει να απειλεί θα βρουν τρόπους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντεπιτεθούν από κοινού.

Είναι ενδιαφέρον ότι το δημοσίευμα του Defense News παραδέχεται ουσιαστικά και τις συγκλονιστικές απώλειες της Ουκρανίας, καθώς ισχυρίζεται πως "η επιτυχία της Μόσχας έχει προσθέσει πίεση στην κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία αυτή την εβδομάδα μείωσε την ηλικία στράτευσης από τα 27 στα 25 εν μέσω απωλειών στις γραμμές του μετώπου". Αν οι απώλειες ανθρώπινου δυναμικού του καθεστώτος του Κιέβου ανέρχονται μόνο σε 31.000 KIA, σίγουρα δε θα μείωναν την ηλικία για την αναγκαστική στράτευση. Ακόμα χειρότερα, εξετάζει τώρα ακόμα και το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει πάνω από τρία εκατομμύρια άτεκνες Ουκρανές γυναίκες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο απελπισμένο είναι. Ωστόσο, το ανθρώπινο δυναμικό από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά, αν περίπου το 80-85% των στρατιωτών και στις δύο πλευρές πεθαίνει λόγω πυροβολικού, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και όπλων μακράς εμβέλειας. Και τα στοιχεία του πεδίου της μάχης δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, ακριβώς η Ρωσία έχει πλεονέκτημα 10:1 σε όλα αυτά τα συστήματα, γεγονός που εξηγεί περαιτέρω τις συγκλονιστικές απώλειες της νεοναζιστικής χούντας.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail