Θα μετατραπεί σύντομα μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής σε "ένα σωρό από καπνίζοντα, ραδιενεργά ερείπια";

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πόσο κοντά είμαστε σε ένα εφιαλτικό σενάριο στη Μέση Ανατολή. Χθες, έγραψα για το γεγονός ότι το Bloomberg ανέφερε πως μια ιρανική επίθεση στο Ισραήλ ήταν «επικείμενη» . Εκείνη την ώρα περιμέναμε να πέσει το άλλο παπούτσι στη Μέση Ανατολή, και ακόμα περιμένουμε. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Ynet News ισχυρίζεται ότι το Ιράν ήταν «έτοιμο να εξαπολύσει την επίθεσή του στο Ισραήλ», αλλά άλλαξε γνώμη πριν τραβήξει την σκανδάλη:

Το Ιράν ήταν έτοιμο να εξαπολύσει την επίθεσή του στο Ισραήλ, αλλά αποφάσισε να την αλλάξει ή να την αναβάλει για μερικές ημέρες, πιθανότατα μετά από προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr δημοσίευσε στο X πως το Ιράν απαγόρευσε προσωρινά κάθε αεροπορική δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της Τεχεράνης από τα μεσάνυχτα λόγω «στρατιωτικών ελιγμών». Το Mehr μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο που δείχνει πυραύλους με τη λεζάντα «Ίσως απόψε… Μείνετε συντονισμένοι». Η υπηρεσία διέγραψε γρήγορα και τα δύο στοιχεία.
Νομίζω πως οι Ιρανοί συνειδητοποιούν ότι εάν χτυπήσουν ισραηλινά εδάφη θα υπάρξει μια συντριπτική απάντηση από το IDF.

Και ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται «σιδηρά» υποστήριξη στο Ισραήλ εάν οι Ιρανοί επιτεθούν:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε την Τετάρτη πως η αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ είναι «σιδηρά», εν μέσω φόβων ότι το έθνος της Μέσης Ανατολής σύντομα θα δεχθεί επίθεση από το Ιράν.

«Όπως είπα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι αυτών των απειλών από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του είναι σιδερένια. Να το ξαναπώ: σιδερένια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν, επιβεβαίωσε τα λόγια του και είπε στον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία πως οι ΗΠΑ θα σταθούν πίσω από το Ισραήλ εάν το Ιράν αποφασίσει να επιτεθεί.
Σημαίνει αυτό ότι θα βρεθούμε σε πόλεμο με το Ιράν την στιγμή που οι ιρανικοί πύραυλοι αρχίσουν να χτυπούν στόχους εντός του Ισραήλ;

Γιατί έτσι ακούγεται.

Μπορώ να καταλάβω πώς η πιθανότητα ενός πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έκανε τους Ιρανούς να σκεφτούν δύο φορές.

Όμως, παρόλο που μπορεί να έχουν διστάσει, σαφώς δεν κάνουν πίσω ακόμα.

Την Πέμπτη, οι Ιρανοί ηγέτες επιβεβαίωσαν πως σκοπεύουν πλήρως να «τιμωρήσουν» το Ισραήλ τις επόμενες ημέρες:
Η Τεχεράνη πρέπει να αντιδράσει για τη θανατηφόρα επίθεση στο προξενικό της συγκρότημα στη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα, επειδή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να καταδικάσει το χτύπημα ή να λάβει οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ισραήλ, ανέφερε η αποστολή του ΟΗΕ του Ιράν σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην πλατφόρμα X.

«Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε καταδικάσει την επιθετική ενέργεια του Σιωνιστικού καθεστώτος στις διπλωματικές μας εγκαταστάσεις στη Δαμασκό και στη συνέχεια είχε δώσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες του, η επιτακτική ανάγκη για το Ιράν να τιμωρήσει αυτό το αδίστακτο καθεστώς μπορεί να είχε εξαλειφθεί», ανέφερε η δήλωση.
Οπότε έρχεται σίγουρα κάποιου είδους επίθεση.

Εάν το Ιράν χτυπήσει στόχους που βρίσκονται εκτός της γης του Ισραήλ, αυτό μπορεί να μην πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή.

Αλλά αν το Ιράν χτυπήσει στόχους μέσα στη γη του Ισραήλ, αυτό θα μας ωθήσει κυριολεκτικά στο χείλος του αδιανόητου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Το Ιράν θέλει να εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από το δικό του έδαφος εναντίον του #Ισραήλ

Το Ισραήλ θα απαντήσει άμεσα με μια ακόμη πιο σφοδρή αντεπίθεση εντός του Ιράν

Αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή από το 1973
Συμφωνώ με την εκτίμησή του εκτός από ένα πράγμα.

Πιστεύω πως αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ πιο επικίνδυνο από οτιδήποτε είδαμε το 1973.

Μια βρετανική πηγή ειδήσεων αναφέρει ότι μια προσομοίωση πολέμου που «δημιουργήθηκε από στρατιωτικούς και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας» δείχνει πως είναι πιθανός ο ολοκληρωτικός πόλεμος εάν το Ιράν αρχίσει να χτυπά στόχους εντός ισραηλινού εδάφους:


Το Ιράν και οι πληρεξούσιοι της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των Χούτι, έχουν όλα ισχυρούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, υψηλής ακρίβειας, τους οποίους χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν βασικούς ισραηλινούς στόχους.

Το Ισραήλ αντεπιτίθεται και πολεμά τους ιρανούς πληρεξούσιους σε μια πρώτη γραμμή στη Συρία και τον Λίβανο κοντά στα σύνορά του, ενώ χτυπά το Ιράν αεροπορικώς.

Το Τελ Αβίβ κάνει έκκληση στις ΗΠΑ πολλές φορές για παρέμβαση, αλλά χωρίς τύχη απομονώνεται στον αγώνα του εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με την προσομοίωση, τα πυρηνικά όπλα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση:
Τελικά καταφεύγει σε μια μη θανατηφόρα πυρηνική έκρηξη σε μια προσπάθεια να κάνει το Ιράν να παραδοθεί, κάτι που δεν το κάνει.

Ένα απελπισμένο Ισραήλ εκτοξεύει τελικά 50 πυρηνικά όπλα προς το Ιράν, το οποίο εξαπολύει τη δική του πυρηνική ενέδρα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης με αμερικανικά στρατεύματα.

Η προσομοίωση του πολεμικού παιχνιδιού τελειώνει εδώ με μια σύγκρουση που θα εμπλέκει τη Συρία, τον Λίβανο, ακόμη και την Υεμένη και θα μπορούσε να περιορίσει μεγάλα τμήματα της Μέσης Ανατολής σε ένα σωρό καπνιστών, ραδιενεργών ερειπίων.
Σε ολόκληρη την καταγεγραμμένη ιστορία του κόσμου, δεν έχουμε δει ποτέ πόλεμο σαν αυτόν.

Μπορείτε να φανταστείτε το χάος που θα ξεσπούσε σε όλο τον κόσμο εάν οι μεγάλες πόλεις της Μέσης Ανατολής είχαν μετατραπεί σε σωρούς «καπνιστών, ραδιενεργών ερειπίων»;

Ας ελπίσουμε ότι η προσομοίωση πολέμου που περιγράφηκε παραπάνω δεν είναι ακριβής.

Αλλά χωρίς αμφιβολία, έχουμε μπει σε μια επικίνδυνη ζώνη.

Από τη στιγμή που το Ιράν και το Ισραήλ αρχίσουν να πιέζουν πυραύλους το ένα στο άλλο, δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Εδώ και πολύ καιρό, προειδοποιώ τους αναγνώστες μου πως θα ερχόταν ένας αποκαλυπτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Τώρα είμαστε σχεδόν εκεί.

Ελπίζω ότι οι Ιρανοί θα υποχωρήσουν και ότι η απάντησή τους στο Ισραήλ θα αποδειχθεί πολύ αδύναμη.

Αν αποδειχτεί πως είναι έτσι, αυτό θα μπορούσε να μας κερδίσει λίγο περισσότερο χρόνο.

Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πιστεύω ότι αυτή είναι η χρονιά που η Μέση Ανατολή βυθίζεται στο χάος.

Λύστε λοιπόν και κρατηθείτε σφιχτά, γιατί φαίνεται ότι τα πράγματα πρόκειται να γίνουν πραγματικά τρελά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail