Οι Ρώσοι φοβούνται ότι θα χάσουν θέσεις εργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη - δημοσκόπηση

pixabay / flutie8211
Freepen.gr - Η πλειονότητα των Ρώσων πιστεύει ότι ο κόσμος θα εξαρτάται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο εγγύς μέλλον, ενώ το 39% φοβάται πως οι θέσεις εργασίας τους θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την τεχνολογία αυτή, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας VTB.  

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, το 55% των Ρώσων που εργάζονται στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας τους. Τις ανησυχίες τους συμμερίζονται το 45% των ειδικών πληροφορικής και το 44% όσων απασχολούνται στο εμπόριο και την εστίαση. Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (39%), την υγειονομική περίθαλψη (38%), τη μεταποίηση (37%), την εκπαίδευση (34%,) και τις κατασκευές (31%) φοβούνται επίσης πως θα μπορούσαν να εκτοπιστούν από την αυτοματοποίηση, έδειξε η μελέτη της ρωσικής τράπεζας.  

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (58%) ανησυχούν για το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να ξεφύγει από τον έλεγχο, αν και το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι βιομηχανίες δεν μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς καινοτόμο τεχνολογία.

Από τους ερωτηθέντες, το 10% δήλωσε ότι θα παρέδιδε τη διαχείριση των προσωπικών του οικονομικών στην τεχνητή νοημοσύνη. Μόνο το 8% θα ήταν πρόθυμο να εμπιστευτεί τη ζωή και την υγεία του σε μια μηχανή, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

"Αργά ή γρήγορα, οι τεχνολογίες μηχανικής μάθησης θα κυριαρχήσουν στις περισσότερες υπηρεσίες γύρω μας. Αλλά οι τεχνολογίες αυτές δεν μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη", δήλωσε ο Maksim Konovalikin, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης δεδομένων της VTB, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail