Ολλανδός Υπουργός: Οι Κάτω Χώρες θα πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα για την ασφάλεια [ακόμη και πτώματα]

pixabay / Marjonhorn
Freepen.gr - Η Ολλανδία θα πρέπει να συνηθίσει το γεγονός ότι θα πρέπει να πληρώσει υψηλό τίμημα για την ασφάλειά της, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός εξωτερικού εμπορίου της χώρας Geoffrey van Leeuwen κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Leiden, η ομιλία του παρατίθεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ο υπουργός, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, κάλεσε την Ολλανδία και την Ευρώπη να δράσουν πιο αποφασιστικά σε έναν κόσμο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης, διότι, κατά την άποψή του, η εποχή που η Δύση μπορούσε να βασίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ασφάλειά της έχει παρέλθει.

"Θα πρέπει να συνηθίσουμε το τίμημα της ασφάλειας, ακόμη και αν αυτό μετριέται σε απώλειες αμάχων ή σε σάκους πτωμάτων", δήλωσε ο van Leeuwen.

Ο Ολλανδός πολιτικός είπε πως οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι της Δύσης, στους οποίους συμπεριέλαβε τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, πρέπει να "πειστούν ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε βία", κάτι που υποτίθεται πως είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ειρήνης.

"Χρειαζόμαστε σκληρότητα - διαφορετικά θα είναι δύσκολο για εμάς να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας στον κόσμο <...> Και γι' αυτό είμαι υπέρ μιας πιο "ρεαλιστικής" προσέγγισης της εξωτερικής μας πολιτικής. Να έχουμε το θάρρος να υπερασπιστούμε τα ιδανικά μας με τα μέσα της βίας. Να μετατρέψουμε έναν σκληρό κόσμο σε καλύτερο με αποφασιστικότητα. Κατά την άποψή μου, αυτός είναι ο ρόλος των Κάτω Χωρών και της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή", υποστηρίζει ο van Leeuwen.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail