Μετά την Ισπανία και οι Γάλλοι ξεφορτώνονται εκατοντάδες παλιοσίδερα στην Ουκρανία

defense.gouv.fr - ΑFΡ
Freepen.gr - Η Γαλλία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πρόσθετους πυραύλους εδάφους-αέρος και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα από τις αποθήκες, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν τα επόμενα δύο χρόνια.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Tribune Dimanche την Κυριακή, ο Λεκορνού δήλωσε πως έλαβε εντολή από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να καταρτίσει ένα "νέο πακέτο βοήθειας" για να βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου εναντίον της Ρωσίας.

Σημείωσε ότι οι προμήθειες θα περιλαμβάνουν εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από τον γαλλικό στρατό αλλά "εξακολουθεί να είναι λειτουργικός", καθώς και μια "νέα παρτίδα πυραύλων Aster 30" που έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ σε ακτίνα 120 χιλιομέτρων.

"Για να κρατήσει ένα τόσο μακρύ μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται, για παράδειγμα, τα τεθωρακισμένα μας οχήματα - αυτό είναι απολύτως βασικό για την κινητικότητα των στρατευμάτων και αποτελεί μέρος των αιτημάτων της Ουκρανίας", εξήγησε ο υπουργός.

"Μιλάμε για εκατοντάδες για το 2024 και τις αρχές του 2025", διευκρίνισε, όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα, προσθέτοντας ότι ζήτησε από την κυβερνητική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών να επιταχύνει την παραγωγή των πυραύλων Aster.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail