Οι ΗΠΑ θα κατασκευάσουν νέο «αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσης»

pixabay / mauriciotaca
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν ένα νέο «αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσης», το οποίο προορίζεται να επιτρέψει στον πρόεδρο να συνεχίσει να ηγείται της χώρας σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή άλλης μεγάλης καταστροφής που θα καταστρέψει τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου στο έδαφος, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Μια σύμβαση ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έργο Survivable Airborne Operations Center (SAOC) ανατέθηκε στη Sierra Nevada Corp, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Οι εργασίες για το νέο στρατηγικό στρατιωτικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κολοράντο, τη Νεβάδα και το Οχάιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η προθεσμία για το έργο είναι το 2036, προστίθεται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το SAOC θα βασίζεται σε ένα εμπορικό παράγωγο αεροσκάφος, το οποίο θα ενισχυθεί και θα τροποποιηθεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του Πενταγώνου.

«Η ανάπτυξη αυτού του κρίσιμου οπλικού συστήματος εθνικής ασφάλειας διασφαλίζει ότι η ικανότητα πυρηνικής διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών του υπουργείου είναι επιχειρησιακά σχετική και ασφαλής για τις επόμενες δεκαετίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail