Ορμπάν: Η Ουγγαρία δε θέλει να γίνει μια μικτή κοινωνία

(Prime MInister's Press Office/Zoltán Fischer)
Freepen.gr - Η Ουγγαρία απορρίπτει το να γίνει μια "μικτή κοινωνία", δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, μιλώντας σε ένα πάνελ στο National Conservatism Conference (NatCon), γράφει η infostart.hu.

"Η Ουγγαρία δεν θέλει μια μικτή κοινωνία, θέλει να προστατεύσει τα σύνορά της, θέλει να διατηρήσει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της", δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος να αποφασίσει ανεξάρτητα πώς θέλει να λύσει το ζήτημα της μετανάστευσης.

Δεν υπάρχει ανάγκη για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, το ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να παραμείνει εθνική αρμοδιότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του η μετανάστευση είναι ένα πολιτιστικό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια του πάνελ, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τον ισραηλινοαμερικανό φιλόσοφο Yoram Hazony, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Herzl στην Ιερουσαλήμ, ο Orbán τόνισε πως όσων οι αιτήσεις ασύλου εκκρεμούν θα πρέπει να περιμένουν εκτός συνόρων.

Ο ηγέτης της Ουγγαρίας δήλωσε ότι η παράνομη διέλευση των συνόρων είναι απλό να γίνει κατανοητή, καθώς πρόκειται για μια παράνομη πράξη και η παράνομη διέλευση των συνόρων δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά έγκλημα.

"Στην Ουγγαρία, τα σύνορα είναι σύνορα και όποιος δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στη χώρα δεν περνάει τα σύνορα", δήλωσε ο Orbán. "Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα, αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Αν αυτό δεν επιτευχθεί σε όλη την Ευρώπη, το μεταναστευτικό δε θα λυθεί".

Ο Όρμπαν δήλωσε πως ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είδους περιβάλλον και πολιτισμό θέλει να δημιουργήσει, αλλά κανείς δεν πρέπει να επιβάλλει τη θέλησή του στους άλλους. Η Ουγγαρία πιστεύει ότι η μικτή κοινωνία που περιγράφουν οι φιλελεύθεροι δεν είναι ένας καλός δρόμος προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δεν μπορούμε επίσης να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάθε χώρα θα επιλύσει το πρόβλημα της γήρανσης της κοινωνίας από μια κεντρική θέση στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την Ουγγαρία, η εξαναγκαστική μετανάστευση δεν είναι η απάντηση στη γήρανση. Μεταξύ άλλων, η Ουγγαρία θέλει να βελτιώσει την κατάσταση μέσω ενός ισχυρού συστήματος στήριξης των οικογενειών, είπε.

Τόνισε ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, για τις οποίες η ηγεσία των Βρυξελλών λέει πως "δε συμπεριφέρονται σωστά", εκβιάζονται και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μετατραπεί σε πολιτικό παράγοντα αντί για θεματοφύλακα των συνθηκών της ΕΕ. Ο πραγματικός λόγος για την ώθηση της ηγεσίας της ΕΕ στη μετανάστευση, είπε, είναι πως οι φιλελεύθεροι θέλουν να συγκεντρώσουν νέους ψηφοφόρους και να μετασχηματίσουν την κοινωνία στο δικό τους όραμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail