Κερδίζει, χάνει ή είναι έτοιμο να αυτοκτονήσει το Ισραήλ;

Η απάντησή μου; Ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός της ήττας, η οποία θα ακολουθηθεί από την ανοησία της εισβολής στο Λίβανο και της αντιμετώπισης της Χεζμπολάχ. Αυτή είναι μια αποστολή αυτοκτονίας για το Ισραήλ κατά την άποψή μου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Ισραήλ χάνει επειδή απέτυχε, μετά από έξι μήνες μονόπλευρης μάχης, να νικήσει τη Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους. Το Ισραήλ έχει αποδείξει ότι είναι αρκετά ικανό στο να σκοτώνει άοπλες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Οι Izzies σίγουρα ξέρουν πώς να βομβαρδίζουν νοσοκομεία, ιατρικές κλινικές, σχολεία, εκκλησίες, τζαμιά, πανεπιστήμια και κέντρα προσφύγων του ΟΗΕ. Αντί να ενισχύσει τον μύθο του Ισραήλ ως Δαβίδ που πολεμά τον κολοσσό μουσουλμάνο Γολιάθ, η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ ήταν μια απόλυτη καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις. Οι πρώιμοι ισχυρισμοί για αποκεφαλισμένα παιδιά και μαζικούς βιασμούς αποδείχθηκαν πως ήταν κατασκευές μιας αποφασιστικής ισραηλινής ψυχολογικής εκστρατείας. Η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο βλέπει το Ισραήλ ως ένα δολοφονικό κακοποιό. Υπήρξε μια εποχή που το Ισραήλ μπορούσε να υπολογίζει ότι η πλειοψηφία των δυτικών εθνών ήταν στη μεριά του. Αυτή η εποχή έχει παρέλθει.

Ένα από τα βασικά σημεία είναι ότι μετά από έξι μήνες μάχης το Ισραήλ απέτυχε να νικήσει μια ελαφρά οπλισμένη ανταρτική δύναμη της Χαμάς που δεν διαθέτει αεράμυνα, πυροβολικό και άρματα μάχης. Ολόκληρη η έκταση της Γάζας είναι 141 τετραγωνικά μίλια (δηλαδή σχεδόν 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Συγκρίνετε αυτό με το Μπαχμούτ στην Ουκρανία. Το Μπαχμούτ έχει έκταση 16 τετραγωνικά μίλια. Η Ρωσία χρειάστηκε 10 μήνες για να νικήσει έναν βαριά οπλισμένο, καλά οχυρωμένο ουκρανικό εχθρό που υποστηριζόταν από το ΝΑΤΟ με όπλα και πληροφορίες.

Μια άλλη μεγάλη διαφορά - η Ρωσία δεν σκότωσε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς πολίτες για να επιτύχει τη νίκη της. Η Ρωσία επίσης δεν σκότωσε σχεδόν 200 δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης ούτε εξολόθρευσε περισσότερους από 224 εργαζόμενους σε υπηρεσίες βοήθειας/αρωγής. Το Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, τα έκανε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον δυτικό στρατιωτικό αναλυτή να βρίζει τον ρωσικό στρατό ως ανίκανο ή ανίκανο, απλά επισημάνετε ότι ο υποτιθέμενα πανίσχυρος στρατός του Ισραήλ δεν μπόρεσε να νικήσει μια μάζα άοπλων πολιτών και μερικές χιλιάδες μαχητές της Χαμάς.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου αρχίζει να ξηλώνεται από τις ραφές. Από τη μία πλευρά, οι αναφορές από τη Γάζα δείχνουν ότι σχεδόν όλες οι ισραηλινές ταξιαρχίες έχουν αποσυρθεί από τη Γάζα - Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ. Ωστόσο, ο Νετανιάχου συνέχισε να επιμένει σήμερα πως το Ισραήλ θα επιτεθεί στη Ράφα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν να αποσυρθεί. Εν τω μεταξύ, στα βόρεια, στα σύνορα με το Λίβανο, το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις από αέρος και πυροβολικού. Το Ισραήλ φαίνεται ότι έχει σκοπό να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του να εκδιώξει τη Χεζμπολάχ από το Νότιο Λίβανο και να την απωθήσει βόρεια του ποταμού Λιτάνι.

Μόνο ένα μικροσκοπικό πρόβλημα - η Χεζμπολάχ δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί και είναι πλήρως προετοιμασμένη να πολεμήσει το Ισραήλ σώμα με σώμα. Μια μάχη στο Λίβανο θα είναι διαφορετική από οτιδήποτε άλλο γνώρισε η ισραηλινή δύναμη κατοχής στη Γάζα. Παρά τη δυτική προπαγάνδα, η Χεζμπολάχ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ασπίδες. Θα πολεμήσει με τον παλιό τρόπο από καταφύγια και χαρακώματα. Η Χεζμπολάχ έχει επίσης κάτι που δεν έχει η Χαμάς - πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χτυπήσουν με ακρίβεια βαθιά μέσα στο Ισραήλ. Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά φοβάμαι ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να εξαπολύσει την επίθεση στα βόρεια. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι μια συνταγή για εθνική αυτοκτονία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail