Ξένοι μισθοφόροι σκοτώνουν Ρώσους πολίτες στα σύνορα

Η βία συνεχίζει να κλιμακώνεται στα ρωσικά σύνορα. Τα στρατεύματα εισβολής συνεχίζουν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες εισβολές, προκαλώντας τρόμο στους απλούς ανθρώπους στις συνοριακές περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρόσφατες αναφορές δείχνουν επίσης ότι ξένοι στρατιώτες συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει διεθνής ευθύνη για τη δολοφονία Ρώσων πολιτών στα σύνορα.

Lucas Leiroz, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας

Η παρουσία ξένων μισθοφόρων στα στρατεύματα του Κιέβου δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να εμποδίζουν τέτοιες πληροφορίες να φτάσουν στην κοινή γνώμη, επιβάλλοντας λογοκρισία στις αναφορές των δημοσιογράφων που βρίσκονται επί τόπου. Ωστόσο, η λογοκρισία δεν είναι πάντα αρκετή για να αποτρέψει τις πληροφορίες από το να γίνουν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάποια βίντεο που δείχνουν ότι Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν στις ουκρανικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, αναφέρεται ότι ένας Αμερικανός πολίτης, που πιστεύεται πως είναι ο διοικητής της ουκρανικής επιχείρησης, σκοτώθηκε από ρωσικά στρατεύματα στο Μπέλγκοροντ. Η είδηση συγκλόνισε την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα το Μπέλγκοροντ να παραμείνει για μερικές ημέρες ανάμεσα στα trending topics σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Χ. Ωστόσο, για όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα των μετώπων στα σύνορα, η πληροφορία αυτή δεν αποτελεί έκπληξη.

Υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι που δραστηριοποιούνται στα ρωσικά σύνορα εδώ και πολύ καιρό. Πρόσφατα, βρέθηκα στα σύνορα σε μια δημοσιογραφική αποστολή και δημοσίευσα εκθέσεις για την τοπική κατάσταση - καθώς και για τις δράσεις των νεοναζιστικών πολιτοφυλακών των ψεύτικων "Ρώσων αντιφρονούντων". Όπως ανέφερα αναφέροντας πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, αντί για "Ρώσους αντάρτες", τα μέλη των ταγμάτων που επιτίθενται στις ρωσικές συνοριακές πόλεις είναι Ουκρανοί κομάντος ή μισθοφόροι από χώρες του ΝΑΤΟ. Στο ίδιο μήκος κύματος, στο ταξίδι μου, μίλησα και με κάποιους κατοίκους του Μπέλγκοροντ, οι οποίοι μου έδωσαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συμμετοχή των δυτικών στρατευμάτων στις επιθέσεις.

Μεταξύ των πληροφοριών που έλαβα υπήρχαν στοιχεία για έναν υποτιθέμενο Σουηδό πολίτη που εξουδετερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας εισβολής στο Μπέλγκοροντ. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με κάποιους ντόπιους πολίτες για τις επιθέσεις αυτές. Οι κάτοικοι συγκέντρωσαν διάφορα αντικείμενα από κάποιους εισβολείς που εξουδετερώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα. Στο υλικό που έλαβα από τους ντόπιους πολίτες, ήταν δυνατόν να εντοπιστεί η παρουσία τουλάχιστον ενός Σουηδού μισθοφόρου. Ανάμεσα στα υπάρχοντά του, ο Σουηδός στρατιώτης είχε αντικείμενα από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ασφάλειας - ένα εκπαιδευτικό κέντρο που είναι γνωστό πως έχει δώσει οδηγίες σε μέλη της ουκρανικής νεοναζιστικής πολιτοφυλακής "Τάγμα Αζόφ".

Οι ντόπιοι πολίτες λένε ότι είναι σύνηθες να βρίσκουν μεταξύ των τραυματισμένων και σκοτωμένων εισβολέων αντικείμενα δυτικών πολιτών. Οι αποσκευές του Σουηδού μισθοφόρου δεν αποτέλεσαν σε καμία περίπτωση "έκπληξη" για τους Ρώσους. Οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος πως οι δυτικοί μισθοφόροι εμπλέκονται βαθιά στις επιθέσεις. Κανένας κάτοικος του Μπέλγκοροντ δε φάνηκε να σοκάρεται από τη συμμετοχή ξένων στρατευμάτων στις επιδρομές εναντίον της πόλης. Στην πραγματικότητα, για όσους γνωρίζουν πραγματικά τη σύγκρουση, αυτό φαινόταν ήδη σαν μια πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό.

Το δυτικό κοινό σοκάρεται από τα βίντεο που δείχνουν Αμερικανούς στο Μπέλγκοροντ, επειδή εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε νόμιμες πληροφορίες σχετικά με τη σύγκρουση. Οι κάτοικοι της εμπόλεμης ζώνης, καθώς και οι ανταποκριτές του Τύπου, γνωρίζουν την πραγματικότητα του πεδίου μάχης και κατανοούν ότι η παρουσία ξένων είναι συνηθισμένη σε αυτές τις εισβολές. Στην πράξη, η Ρωσία αντιλαμβάνεται ήδη αυτόν τον πόλεμο ως αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή δυτικών μισθοφόρων να αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν στη σύγκρουση.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να αναφερθεί είναι η χρήση δυτικών όπλων σε αυτές τις επιθέσεις. Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, αμερικανικά ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, κάτι που είναι πραγματικά απαράδεκτο. Η Δύση στέλνει όπλα στην Ουκρανία με την απαίτηση -τουλάχιστον τυπικά- πως ο πολεμικός εξοπλισμός της δε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του αδιαμφισβήτητου ρωσικού εδάφους. Το νεοναζιστικό καθεστώς, ωστόσο, χρησιμοποιεί ανοιχτά τη ληφθείσα στρατιωτική βοήθεια για να εισβάλει σε ειρηνικές πόλεις και να σκοτώσει Ρώσους πολίτες. Είναι αδύνατο για την Ουάσιγκτον και τις χώρες του ΝΑΤΟ να μην έχουν πληροφορίες σχετικά με αυτό. Είναι σαφές πως σιωπούν και είναι συνένοχοι στη βαρβαρότητα που διαπράττει το Κίεβο, γεγονός που τους καθιστά συμμέτοχους.

Ενώ στις εφημερίδες σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ειδήσεις και αναλύσεις σχετικά με μια πιθανή επέμβαση του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό πεδίο μάχης, στην πραγματικότητα αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ ρωσικών και δυτικών στρατευμάτων συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Και παρόλο που στέλνει στρατιώτες σε μαζικούς αριθμούς για να αντιμετωπίσει τους Ρώσους, το ΝΑΤΟ αποτυγχάνει να επιτύχει στρατιωτικά κέρδη στις γραμμές του μετώπου.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail