Δεν έχει νόημα να υπογράψει η Ρωσία ειρηνευτική συμφωνία με τον Ζελένσκι - Λουκασένκο

Sputnik / Gavriil Grigorov
Freepen.gr - Δεν έχει νόημα για τη Ρωσία να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς η θητεία του έχει σχεδόν τελειώσει, πρότεινε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Λουκασένκο την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο ειρηνικός τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι "ακριβώς αυτό που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε", αλλά τόνισε πως η Ρωσία δε θα δεχθεί επιβαλλόμενες συμφωνίες που αγνοούν τα συμφέροντά της.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Λουκασένκο σημείωσε ότι η θητεία του Ουκρανού προέδρου λήγει τον Μάιο, πράγμα που σημαίνει πως οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί μαζί του θα ήταν μάταιη, διότι θα μπορούσε εύκολα να ανατραπεί από τη νέα κυβέρνηση.

"Μπορεί να προκύψει μια κατάσταση κατά την οποία ο Πούτιν θα πει: "Παιδιά, με ποιον θα πρέπει να υπογράψουμε μια συμφωνία...". Οι εξουσίες του προέδρου της Ουκρανίας έχουν λήξει", δήλωσε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα δεν θα ήταν συνετό να υπογράψει συμφωνία με τον Ουκρανό ηγέτη.

"Σήμερα θα υπογράψουμε μαζί του, ας πούμε, κάποιο είδος συμφωνίας, αύριο θα έρθετε στην εξουσία, θα γίνετε πρόεδρος, δεν θα σας αρέσει... Θα το απορρίψετε: υπογράφηκε από έναν παράνομο πρόεδρο και δεν το συγχωρώ καθόλου αυτό, θα πει ο νέος πρόεδρος", δήλωσε στον δημοσιογράφο Pavel Zarubin.

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε ότι οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας θα μπορούσαν επίσης να αναγκάσουν ένα νέο πρόεδρο να εγκαταλείψει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ της Μόσχας και του Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, αυτό συνέβη με τις πλέον απολεσθείσες συμφωνίες του Μινσκ. 

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο και η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έχουν παραδεχθεί ότι οι συμφωνίες που συνήφθησαν με τη Μόσχα το 2014 επιτεύχθηκαν για να επιτρέψουν στο Κίεβο να επανεξοπλίσει τις δυνάμεις του μετά τις εχθροπραξίες που προκλήθηκαν από το πραξικόπημα του Μαϊντάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail