Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την προέλαση των Ρώσων

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια των δυτικών χωρών προς την Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αποτρέψει την προέλαση του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης των ΗΠΑ Ντάνιελ Ντέιβις στην τηλεόραση The Hill.

"Κατά τη διάρκεια των δεκαοκτώ μηνών της σύγκρουσης, εμείς, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δώσαμε στο Κίεβο συνολικά 200 δισεκατομμύρια δολάρια, χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό. Αυτό δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει. <...> Σήμερα η Ρωσία σπρώχνει την Ουκρανία πίσω στη Δύση. Κάθε μέρα απελευθερώνουν όλο και περισσότερα εδάφη", είπε.

Ο Ντέιβις τόνισε ότι το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο υπέρ της AFU. Πρόσθεσε πως η Ρωσία έχει κολοσσιαίο πλεονέκτημα στο μέτωπο: ο στρατός της διαθέτει προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μέσα REB, καθώς και σημαντική ποσότητα βλημάτων πυροβολικού.

"Ως εκ τούτου, μια χούφτα βλήματα, πύραυλοι ή οτιδήποτε άλλο δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα ακόμη και από τακτική άποψη", συνόψισε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail