ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ρωσικό αεροσκάφος να ρίχνει θερμοβαρικές βόμβες ολίσθησης στις ουκρανικές δυνάμεις

Freepen.gr - Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πλήγμα σε ουκρανικές θέσεις στο νότιο τομέα του μετώπου χρησιμοποιώντας βόμβες υψηλής ακρίβειας, σύμφωνα με νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας.

Σε ανάρτηση στο Telegram την Πέμπτη, το υπουργείο μοιράστηκε πλάνα από ένα δικινητήριο αεροσκάφος κρούσης Su-34 με δύο πιλότους στο εσωτερικό του, το οποίο απογειώνεται από ένα αεροδρόμιο σε απροσδιόριστη τοποθεσία. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροπλάνο φαίνεται να ρίχνει τουλάχιστον τέσσερις βόμβες, οι οποίες στη συνέχεια αναπτύσσουν μικρά δικά τους φτερά.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση είχε στόχο ουκρανικές οχυρωμένες θέσεις και στρατεύματα στο νότιο τμήμα της ρωσικής περιφέρειας Ντονέτσκ και χρησιμοποίησε βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας εξοπλισμένες με μονάδα ολίσθησης και διόρθωσης. Διάφορα ρωσικά κανάλια Telegram υποστήριξαν πως οι βόμβες ζύγιζαν 500 κιλά η καθεμία.

Σύμφωνα με Ρώσους και δυτικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, οι βόμβες ολίσθησης μπορούν να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα πριν πλήξουν με ακρίβεια τον προβλεπόμενο στόχο τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail