Η Ιταλία βλέπει το Ιράν ως σημαντικό παράγοντα για την περιφερειακή ειρήνη

Freepen.gr - Περιγράφοντας το Ιράν ως κύριο παράγοντα που συμβάλλει στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, η νέα πρέσβειρα της Ιταλίας στην Τεχεράνη περιέγραψε τα σχέδια της χώρας της για την εμβάθυνση και την προώθηση των σχέσεων με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Η Πάολα Αμαντέι συναντήθηκε με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν το Σάββατο για να δώσει τα διαπιστευτήριά της.

Χαιρετίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας, καθώς και τις πλούσιες κουλτούρες και τους πολιτισμούς των δύο εθνών, περιέγραψε τα σχέδιά της για την επέκταση των διμερών σχέσεων.

Η Amadei αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις όσον αφορά την καταδίκη της πρόσφατης επίθεσης του Ισραήλ στο προξενικό τμήμα της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό.

Η Ιταλίδα απεσταλμένη δήλωσε ότι η χώρα της είναι αντίθετη στην κλιμάκωση της έντασης και του πολέμου στην περιοχή και υποστηρίζει την αλληλεπίδραση μέσω ειλικρινούς διαλόγου.

Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο του Ιράν ως πρωταγωνιστή στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του, ο Amirabdollahian ευχήθηκε στην Amadei καλή επιτυχία στη θητεία της.

Επισημαίνοντας τις καλές και αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το Ιράν δε θεωρεί πως υπάρχουν όρια στην επέκταση των σχέσεων με την Ιταλία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τεχεράνη και η Ρώμη θα επεκτείνουν τους δεσμούς τους σε διάφορους πολιτικούς, οικονομικούς, εμπορικούς, επιστημονικούς, τεχνολογικούς και πολιτιστικούς τομείς, ανέφερε η ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.
 
* πληροφορίες presstv

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail