Το Ιράν και οι σύμμαχοι εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στο Ισραήλ

Το Ιράν, η Χεζμπολάχ και η Ανσάρ Αλλάχ (ευρύτερα γνωστή ως Χούθι) εξαπέλυσαν συνδυασμένη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, στο χτύπημα συμμετείχαν 185 UAV, 36 πύραυλοι κρουζ και 110 πύραυλοι εδάφους-εδάφους.

Οι ΗΠΑ και ορισμένα άλλα κράτη του ΝΑΤΟ βοήθησαν τις ισραηλινές δυνάμεις να αποκρούσουν τα πλήγματα. Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναχαίτισαν "δεκάδες" μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους "καθ' οδόν προς το Ισραήλ" που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιμένουν πως αναχαιτίστηκε το 99% των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων. Οι πρώτες ιρανικές αναφορές λένε ότι το χτύπημα κατέστρεψε με επιτυχία ζωτικούς στόχους στο ισραηλινό έδαφος.

Αυτό έγινε το πρώτο ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ που ξεκίνησε επίσημα από το έδαφος του Ιράν. Όλα τα προηγούμενα "ιρανικά χτυπήματα" στο Ισραήλ αποδόθηκαν από το Ισραήλ σε ομάδες που έχουν περιγραφεί ως "ιρανικοί πληρεξούσιοι".

Η κλιμάκωση ήταν μια απάντηση στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά του ιρανικού προξενείου στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό νωρίτερα τον Απρίλιο. Από το πλήγμα σκοτώθηκαν επτά αξιωματικοί της Δύναμης Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι στρατηγοί.

Από την Παρασκευή, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν υποστηρίξει ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να ετοιμάζεται για μια μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε ισραηλινούς στόχους τις επόμενες 24 έως 48 ώρες. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail