Τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό διακόπτουν τις στρατιωτικές προμήθειες από το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Στις 10 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός σφυροκόπησε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην πόλη της Οδησσού και την περιφέρειά της.

Ένα από τα πρώτα χτυπήματα αναφέρθηκε περίπου στις 5:30 π.μ. Στόχος ήταν η στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γέφυρα μεταξύ του Τσερνομόρσκ (Ilyichevsk) και της Αλεξάντροφκα. Η γέφυρα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού που προμηθεύονταν στο λιμάνι του Τσερνομόρσκ από κράτη του ΝΑΤΟ.

Τη στιγμή του ρωσικού χτυπήματος, μια ατμομηχανή διέσχιζε τη γέφυρα. Τόσο η γέφυρα όσο και η αμαξοστοιχία δέχθηκαν επίθεση. Κρίνοντας από τα πλάνα, το τρένο καταστράφηκε και η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές. Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η γέφυρα τέθηκε εκτός λειτουργίας. Το απόγευμα, το δεύτερο ρωσικό χτύπημα φέρεται να έπληξε την ίδια γέφυρα.

Ο επικεφαλής της τοπικής ουκρανικής περιφερειακής διοίκησης επιβεβαίωσε ζημιές σε "εγκατάσταση υποδομής μεταφορών" στην περιοχή της Οδησσού.

"Η υποδομή μεταφορών στην περιοχή της Οδησσού έχει υποστεί ζημιές", έγραψε ο αξιωματούχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail