Πρώην αξιωματικοί του στρατού των ΗΠΑ μιλούν για ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Jahara Matisek παραδέχθηκε σε άρθρο του στο Foreign Affairs ότι ευρωπαϊκά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για πολεμικές επιχειρήσεις.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ... θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία για να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση, να προστατεύσουν τα σύνορα και τις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας, ακόμη και να υπερασπιστούν ουκρανικές πόλεις", δήλωσε ο Matisek στο άρθρο, το οποίο συνέγραψε μαζί με τον συνταξιούχο συνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού Alex Crowther.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της δημοσίευσης, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συμμετάσχουν τόσο σε μη πολεμικές όσο και σε πολεμικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της περιπολίας των συνόρων της Ουκρανίας και της υπεράσπισης των λιμένων της Μαύρης Θάλασσας. "Εάν οι ρωσικές δυνάμεις προσεγγίσουν ... (στην Οδησσό), οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση θα έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν και να ανοίξουν πυρ κατά των στρατιωτών που πλησιάζουν", έγραψαν οι Matisek και Crowther.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν οι συγγραφείς, η κοινή γνώμη σε πολλά μέρη του κόσμου είναι ότι το ΝΑΤΟ είναι ο επιτιθέμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, πιστεύουν, θα ήταν καλύτερα να σταλούν στρατεύματα από μια ευρωπαϊκή χώρα στην Ουκρανία παρά από τη συμμαχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail