«Το Ιράν και το Ισραήλ δε θέλουν ένα μεγάλο πόλεμο»

ΑΡ Photo/Israel Defense Forces
Freepen.gr - Το Ιράν δεν ενδιαφέρεται για έναν μεγάλο πόλεμο με το Ισραήλ, ο σκοπός της επίθεσης ήταν να σπείρει τον φόβο, το Ισραήλ είναι επίσης σε μειονεκτική θέση από την κλιμάκωση, καθώς μόνο του δεν θα είναι σε θέση να διεξάγει πόλεμο σε τρία μέτωπα, οπότε μπορεί να μην υπάρξει ισραηλινή απάντηση, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ούγγρος πολιτικός εμπειρογνώμονας Georg Szpötle.

"Κατά τη γνώμη μου, το Ιράν δεν θέλει πόλεμο. Ο σκοπός της επίθεσης ήταν να σπείρει το φόβο στο Ισραήλ. Το Ιράν δεν ήθελε να χτυπήσει πολύ σοβαρά γιατί τότε ίσως ένα ιρανικό μαχητικό αεροσκάφος να είχε στείλει πυραύλους από τη Συρία και αυτοί θα έφταναν στο στόχο χωρίς καμία προειδοποίηση. Και το Ιράν προειδοποίησε γειτονικές χώρες όπως το Ιράκ και η Ιορδανία να κλείσουν εγκαίρως τον εναέριο χώρο τους. Και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι αρκετά αργά, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να πετάξουν από το Ιράν στο Ισραήλ, οπότε το Ισραήλ είχε χρόνο να προετοιμαστεί", δήλωσε ο Spöttle.

Είπε ότι η προειδοποίηση του Ιράν δείχνει πως "αυτή η επίθεση πρέπει να αξιολογηθεί ως χειρονομία", καθώς η Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας πίεσης, έδειξε ότι "θέλει να απαντήσει στο χτύπημα του Ισραήλ στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Συρία, αλλά δε θέλει απώλειες αμάχων ούτε πόλεμο". 

"Δε νομίζω πως ούτε το Ισραήλ θέλει πόλεμο, διότι θα διχάσει πραγματικά τον ισραηλινό στρατό. Υπάρχει η Χαμάς, υπάρχει η λιβανέζικη Χεζμπολάχ, η οποία επιτίθεται συνεχώς στο βόρειο Ισραήλ. Έτσι, αν έπρεπε να πολεμήσουν σε τρία μέτωπα, δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να το κάνουν μόνοι τους. Αυτό είναι κάτι στο οποίο το Ισραήλ δε θέλει να μπει. Από τις δηλώσεις του Ισραηλινού ομιλητή, κατάλαβα ότι αν το Ιράν σταματήσει εκεί τώρα, το Ισραήλ δεν θα απαντήσει", σημείωσε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail