Πρώην αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας ζητά την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων από την Πολωνία

Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας αντιαεροπορικά συστήματα στην ανατολική Πολωνία, δήλωσε ο Νίκο Λανγκ, ανώτερος ερευνητής στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, σε συνέντευξή του στο Tagesschau.

Η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία απαιτεί αλλαγή στρατηγικής, είπε ο Λανγκ, ο οποίος εργάστηκε στο επιχειρησιακό αρχηγείο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας μέχρι το 2022, ζητώντας «μη συμβατικές λύσεις» βραχυπρόθεσμα.

«Από εδώ και στο εξής, οι εταίροι πρέπει να χρησιμοποιούν πολλαπλά συστήματα Patriot στα ανατολικά μας σύνορα για να καταρρίψουν όλους τους ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Ουκρανία που βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους», απαίτησε, αναφερόμενος στα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Πολωνία.

Σύμφωνα με τον Λανγκ, οι ενέργειες του ΝΑΤΟ φέρεται να είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο. Ως παράδειγμα, ανέφερε τη βοήθεια των συμμάχων του Ισραήλ στην απόκρουση ιρανικού χτυπήματος την περασμένη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, μακροπρόθεσμα, ζήτησε να αυξηθεί η παραγωγή συστημάτων αεράμυνας στην Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail