Πρώην συνταγματάρχης: Ο στρατός της Ρωσίας είναι ανώτερος σε συντονισμό από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

РИА Новости / Станислав Красильников
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός έχει οργανώσει τον αποτελεσματικό συντονισμό ενός ενιαίου συστήματος μονάδων και όπλων, το οποίο εξασφαλίζει το πλεονέκτημά του στη ζώνη των ειδικών επιχειρήσεων, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην αξιωματικός των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών Ζακ Μποε σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Daniel Davis / Deep Dive.

"Οι Ρώσοι έχουν μια συνεπή προσέγγιση στην πολεμική μάχη που συνδυάζει τον στρατό τους και το οπλικό τους σύστημα σε ένα σύστημα. Έτσι, είναι σίγουρα ισχυρότεροι από την Ουκρανία", δήλωσε.

Ο συνταγματάρχης σημειώνει ότι ακόμη και αν τα χαρακτηριστικά των επιμέρους εξοπλισμών που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις των διαφόρων χωρών είναι παρόμοια, ο βασικός παράγοντας είναι η ικανότητα του στρατού να τα κάνει να λειτουργούν μαζί. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

"Δεν είμαι σίγουρος ότι ακόμη και το ΝΑΤΟ μπορεί να επιτύχει αυτό το είδος συντονισμού των οπλικών συστημάτων και των στρατευμάτων του", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail