Το Ισραήλ υφίσταται σημαντικό πλήγμα καθώς το Ιράν προειδοποιεί τη Δύση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η αγέλη των κανίβαλων τους στην υπόλοιπη G-7 πέρασαν την ημέρα υποβαθμίζοντας το στρατιωτικό χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ ως ένα τίποτα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτή η επίθεση ήταν σημαντική τόσο σε τακτικό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο και αποτελεί μια προκλητική προειδοποίηση τόσο προς το Ισραήλ όσο και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να κρατήσουν το μπαρούτι τους στεγνό ή να διακινδυνεύσουν να εξαπολύσει το Ιράν ένα μαζικό χτύπημα στο Ισραήλ που δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Ιράν έκανε έξυπνη χρήση ενός περιορισμένου σμήνους από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους - όλα χρονομετρημένα για να φθάσουν περίπου την ίδια στιγμή - τα οποία υπερκάλυψαν το Ισραήλ και άλλα συστήματα αεράμυνας που ενεργοποιήθηκαν για να προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν την ιρανική επίθεση. Οι αναφορές δείχνουν ότι το Ιράν έπληξε τους ακόλουθους στόχους στο Ισραήλ:

➖ Αεροπορική βάση Νεβατίμ στα νότια της κατεχόμενης Παλαιστίνης

➖ αεροπορική βάση Ραμόν στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Παλαιστίνης

➖Η άκρως απόρρητη ισραηλινή κατασκοπευτική βάση πληροφοριών στο Jabal al-Sheikh (όρος Hermon) στο βόρειο τμήμα του κατεχόμενου Γκολάν.

➖ Το αρχηγείο της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στο Τελ Αβίβ

Πιστεύω ότι το Ιράν έβγαλε τα χαρτιά του σε αυτή την επίθεση. Με άλλα λόγια, δεν εξαπέλυσε επίθεση πλήρους κλίμακας με σκοπό να καταστρέψει βασικές στρατιωτικές δυνατότητες του Ισραήλ. Ο σκοπός του ήταν να θέσει το Ισραήλ και τους δυτικούς υποστηρικτές του σε προειδοποίηση πως περαιτέρω επιθέσεις από το Ισραήλ θα απαντηθούν με μια ακόμη πιο μαζική απάντηση. Και εδώ είναι η ουσία: Το Ισραήλ δε διαθέτει τις προμήθειες των πυραύλων Iron Dome και άλλων εξοπλισμών αεράμυνας για να διεξάγει μια συνεχή εκστρατεία εναντίον μιας συντονισμένης επίθεσης περισσότερων από 1000 μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης ένα μαθηματικό γεωγραφικό πρόβλημα. Το Ιράν είναι 30 φορές μεγαλύτερο από το Ισραήλ σε όρους τετραγωνικών μιλίων (ή χιλιομέτρων). Επιπλέον, πολλές από τις βασικές στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι θαμμένες βαθιά κάτω από το έδαφος, στη μέση βουνών. Αν το Ισραήλ τολμήσει να εμπλακεί με το Ιράν σε μια τιτανομαχία ή επίθεση και αντεπίθεση θα βγει από το βραχύ χέρι. Εκτός από τη χρήση πυρηνικών όπλων, το Ισραήλ δεν έχει την στρατιωτική ισχύ για να πλήξει την στρατιωτική και βιομηχανική ικανότητα του Ιράν. Το Ιράν, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει τέτοιους περιορισμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail