Ο ρωσικός στρατός πιέζει τις ουκρανικές δυνάμεις σε πολλά μέτωπα

Freepen.gr -  Τη νύχτα της 9ης Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την στοχευμένη καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων και συναφών επιχειρήσεων στα εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς του Κιέβου, αναφέρει το southfront.press.

Τα ρωσικά πλήγματα έπληξαν στόχους στην περιοχή της Πολτάβα. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η τοπική εγκατάσταση του συγκροτήματος καυσίμων και ενέργειας υπέστη σοβαρές ζημιές. Περισσότερα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν έναν αριθμό στόχων στις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ και Οδησσό.

Αναφέρθηκαν αφίξεις UAV σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Kamenskoye και στην πόλη Konstantinovka στα ανατολικά της χώρας.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στις παραμεθόριες περιοχές των περιφερειών Sumy και Kharkiv.

Τη νύχτα της 9ης Απριλίου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη του καθεστώτος του Κιέβου εκτοξεύτηκαν και πάλι προς τις ρωσικές οπίσθιες περιοχές. Ένα από τα ουκρανικά UAV συνετρίβη στην περιοχή του Βορονέζ.

Ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, δέχθηκε άλλη μια επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε σε έναν μοναδικό προσομοιωτή της αίθουσας του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου. Η οροφή του κτιρίου υπέστη ζημιές. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς από το προσωπικό του σταθμού ή τους στρατιώτες που τον φρουρούσαν.

Τις τελευταίες ημέρες, τα ουκρανικά στρατεύματα επιτίθενται τακτικά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι παραδέχθηκε ότι ο πυρηνικός σταθμός ήταν ήδη κοντά σε πυρηνικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 7 Απριλίου- αλλά το καθεστώς του Κιέβου αγνοεί όλες τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο των συνεπειών των επιθέσεών του.

Ο ρωσικός στρατός, ξεπερνώντας τη σθεναρή αντίσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνεχίζει να πιέζει τον εχθρό προς διάφορες κατευθύνσεις στο μέτωπο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν προς την κατεύθυνση Seversk στα βόρεια. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να αποσύρεται από τις στρατιωτικές θέσεις στο χωριό Μπελογκόροβκα, όπου συνεχίστηκαν παρατεταμένες μάχες στα περίχωρα, μεταξύ άλλων στην χωματερή της ασβέστου. Νωρίτερα, ρωσικές μονάδες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα τοπικό εργοστάσιο κιμωλίας, το οποίο αποτελούσε σημαντικό ουκρανικό προπύργιο στην περιοχή. Ο έλεγχος της Belogorovka ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επίθεση στο Seversk, ενώ τα υψώματα εκεί τους επιτρέπουν να εγκαθιδρύσουν έλεγχο πυρός σε εκτεταμένες περιοχές.

Στην κατεύθυνση Avdeevka, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας νίκησαν την ουκρανική φρουρά και ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Pervomaiskoe. Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση, αλλά ουκρανικές πηγές παραδέχονται επίσης πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί σε εφεδρικές θέσεις κοντά στο Νεταΐλοβο.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν επίσης να προελαύνουν στο Chasov Yar, παρακάμπτοντας το από το βορρά και το νότο εν μέσω συνεχιζόμενης επίθεσης από τα ανατολικά. Οι επιτυχείς πλευρικές επιθέσεις καθιστούν δυνατή την αύξηση του ελέγχου πυρός επί των ουκρανικών θέσεων στην πόλη, γεγονός που με τη σειρά του καταστρέφει το οχυρό, διευκολύνοντας την επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail